EXCLUSIV: Nou rector la Universitatea de Arte – Aurelian Bălăiţă (UPDATE)

joi, 06 februarie 2020, 18:25
2 MIN
 EXCLUSIV: Nou rector la Universitatea de Arte – Aurelian Bălăiţă (UPDATE)

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu“ din Iaşi are un nou rector: Aurelian Bălăiţă. Aşa cum „Ziarul de Iaşi“ a anunţat în premieră, pentru funcţia de rector au candidat Doru Albu, de la Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii muzicale teoretice, şi Aurelian Bălăiţă, de la Facultatea de Teatru.

Bălăiță a obținut 99 de voturi, iar contracandidatul său, Albu, a primit 66. Prezența la vot a fost de 92,7%, cu câteva procente mai mică decât la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, dar considerabil mai mare față de alegerile de la Senat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, care au avut loc ieri, 5 februarie, și unde s-au prezentat 72,56% dintre membrii cu drept de vot.

„Aș spune că bucuria este normală când primești asemenea vești. Le mulțumesc tuturor colegilor din universitate pentru votul lor, acesta arată interesul pentru destinul universității și gândurile mele sunt acelea de a face de acum înaintate tot ce le-am promis prin planul managerial, gândindu-mă la echilibrul în universitate și la crearea unei atmosfere cât mai bune pentru lucru”, a declarat Aurelian Bălăiță pentru „Ziarul de Iași”.

Aurelian Bălăiţă a precizat că la nivel de prorectori se va consulta cu fiecare facultate în parte cu privire la numele avansate, dorind să îşi asume o „modalitate transparentă de alegere“.

„Pornesc cu gânduri foarte optimiste, pentru că în campania electorală, care a fost dinamică, am avut întâlniri foarte constructive, m-am simţit într-o zonă de colaborare foarte bună, prietenească, şi mâine sunt convins că comunitate academică o să aleagă ce este mai bun pentru destinul universităţii“, a precizat Aurelian Bălăiţă cu o zi înainte de alegeri.

Comentarii