Explicaţiile unei demiteri

marți, 01 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Explicaţiile unei demiteri

Cezar Honceriu, managerul Centrului de Copii şi Juniori al Politehnicii,lămureşte de ce s-a renunţat la antrenorul Liviu Robert Moldovan

 

Începând de astăzi, antrenorul Liviu Robert Moldovan nu va mai colabora cu Politehnica Iaşi. După cum v-am informat, fiul fostului şef al Centrului de Copii şi Juniori, Marian Moldovan, a fost anunţat de luna trecută că va fi dat afară. Moldovan junior se ocupa de pregătirea grupei de copii sub 16 ani a Politehnicii, situată pe poziţia penultimă în play-out-ul unei serii a Ligii Elitelor, la egalitate de puncte cu “lanterna”, LPS Iaşi. În plus, primarul Iaşului, Mihai Chirica, şi şefii clubului au taxat clasarea pe ultimele locuri ale antrenorilor Politehnicii la examenul pentru admiterea la cursurile de obţinere a licenţei A de antrenor. Liviu Moldovan s-a situat ultimul în ţară, Mihai Drăgoi – penultimul, iar Adi Cotan al patrulea din coadă. Toţi nu au trecut de proba teoretică, neavând dreptul de a mai participa la proba practică.

Liviu Moldovan a reacţionat pe pagina de facebook a clubului, unde, după ce a adăugat câteva comentarii de susţinere din partea părinţilor copiilor pe care-i antrena, a anunţat că este singurul antrenor din club care dă jucători la lotul naţional: “De la 1 februarie, clubul a decis să mă dea afară. De mâine (n.r. – luni), doi copii crescuţi (şi) de mine vor fi prezenţi la Mogoşoaia, primind convocare pentru echipa naţională. Plus al treilea, care este chemat cu regularitate la selecţionata naţională cu un an de vârstă mai mică, Under 15. Sunt singurul antrenor al clubului cu trei copii prezenţi la selecţiile echipelor naţionale. Merit să fiu dat afară, nu-i aşa?” a fost mesajul lui Moldovan, postat duminică. De la echipele de juniori mai mari, pregătite de Adrian Kerezsy şi Adi Cotan, singurul selecţionat la echipele naţionale în mod constant este Ionuţ Pelivan. Acesta nu este însă crescut în Copou, ci a fost achiziţionat vara trecută de la Farul Constanţa.

Managerul Centrului de Copii şi Juniori al Politehnicii, Cezar Honceriu, a explicat decizia, care nu aduce nici economii la Centru, deoarece în această lună va fi organizat un concurs pentru angajarea unui alt tehnician. Acesta va încasa un salariu mai mare decât cel avut de Moldovan, Politehnica urmând a avea 12 persoane pe statele de plată ale sectorului juvenil. Aproape dublu faţă de perioada în care Cătălin Abălaşei coordona Centrul, într-o perioadă în care seniorii jucau în Liga I, când în Copou lucrau doar şase antrenori la copii şi juniori.

Din vară, de când am preluat conducerea Centrului de Copii şi Juniori, am încercat ca reforma absolut necesară de la Centru să nu însemne oameni daţi afară. Executivul a considerat însă că după atâtea rezultate nefavorabile trebuie dat un exemplu că aici se doreşte performanţă. Liviu Moldovan este un băiat muncitor, pe care eu îl apreciez. A spus că are trei copii la lot, însă nu a amintit faptul că el a preluat grupa în februarie 2021, de la alţi antrenori. Şi în vremea acestora, copiii erau selecţionaţi la loturile naţionale. În ceea ce priveşte rezultatele lui Liviu, a obţinut o singură victorie. Îmi pare rău că nu m-a ascultat în vară, când i-am spus să preia o echipă de copii, pentru că nu are experienţa necesară de a conduce o echipă în Elite” a spus Honceriu. Acesta a explicat şi de ce măsura întreruperii colaborării s-a limitat la Moldovan: “Faptul că şi Adi Cotan şi Mişu Drăgoi s-au clasat pe ultimele locuri la examenul teoretic de obţinere a licenţei A nu s-a văzut în rezultatele echipelor lor. Mişu are un traseu bun cu grupa lui, iar la Adi, chiar dacă nu sunt rezultatele dorite, ţinem cont de faptul că unii dintre jucătorii lui cei mai buni joacă des la juniorii mari”.

Honceriu i-a urat succes pe viitor lui Liviu Moldovan şi nu a exclus posibilitatea reluării unei colaborări cu Poli, în viitor.      

Comentarii