Fabula cu buhaiul şi penibilul: ghici cine a fost primul, magazionerul sau ţigara?

sâmbătă, 13 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Fabula cu buhaiul şi penibilul: ghici cine a fost primul, magazionerul sau ţigara?

Pentru că tot v-am povestit ieri cum se pune la cale scoaterea lui Peni Hill din circuitul banilor bugetari administraţi de conţilul local, o manevra pe care n-a primit-o nici măcar conu Costică în vremurile în care avea trei sferturi din conţil împotrivă, şi pentru că lovitura vine în contextul în care Ghihocelul şantajist al lui Peni a rămas şi el dând din buze taman când visa să aibă vice la Roznovanu, am zis că merită să vă povestim ceva mai din trecut, ca să uitaţi de amărăciunile prezentului. 

De-un par egzamplu, una pe care puţini o mai ştiu azi: cum a făcut buhaiul şantajist primii bani, cu care s-a dus la PNŢ şi apoi s-a lansat în afaceri murdare cu şmardoii penali de lângă ţărănişti. Povesteşte un amic de-al bunicului amicului Archibald Tănase că, în primii ani de după 89, buhaiul şantajist şi fra-su erau angajaţi ca strungari la Ţigarete.

Dar, pentru că habar n-aveau meserie, şi ca să nu-şi prindă urechile clăpăuge pe la strung, şefii i-au trimis în cele din urmă la magazie, acolo unde nu-ţi trebuia multă carte sau îndemânare ca să cari sacii dintr-o parte în alta sau să încarci camioanele cu ţigări. Măririle peste noapte ale accizelor din acei ani, dar şi modul în care se ridicau ţigările din magazia fabricii (unii luând pe sub mână, cu ordine de plată plătite înainte de noaptea marii scumpiri, şi tot aşa, de se dădeau tunuri de milioane în câteva ore) a făcut ca magazia, altădată loc de adunătură a derbedeilor nepricepuţi, să devină acuma loc de mari şmenuri. Iar Ghihocel a reuşit astfel, deşi nu era la butoane, să adune şi el de pe margine cât să se poată băga în seamă în campanie pe lângă sărăcia de la CDR şi PNŢ, înainte de alegerile pe care aveau să le câştige. Iar după alegeri, l-au săltat alţii în sus, ba i-au pus şi-un ziar în braţe, vai de el.

Restul, evident, e cancan prea ştiut. Morala e însă alta, dragilor: iacătă cum se face că buhaiul cel isteţ grămadă, ce habar n-avea de altă meserie decât la săltat saci, vrea acuma să-i înveţe pe alţii carte. Bun, nu-l crede lumea bună, dar iote la Peni…

Iacătă un alt isteţ: Oprişan!

Vă mai amintiţi de sponsorizarea recentă de către Mihai Chirica a propriei postări pe Facebook, când ne-a atacat în mod ridicol, făcându-se de râs şi mai tare pe banii lui? Un bun prieten din zonă ne-a trimis ieri tot o sponsorizată cu care să te faci de râs singur, de-a lui Oprişan de la Vrancea. Asta, aşa, ca să vadă Chirica că nu e singurul fleţ.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii