Facebook interzice postările în care se fac apeluri la moartea lui Putin

luni, 14 martie 2022, 20:44
1 MIN
 Facebook interzice postările în care se fac apeluri la moartea lui Putin

Proprietarul Facebook, Meta Platforms FB.O, a declarat că politica de moderare a conținutului va fi și mai restrictivă pentru Ucraina și va interzice apelurile la moartea unui șef de stat, potrivit unei postări interne a companiei.

Decizia vine după ce Reuters a raportat săptămâna trecută că Meta permite temporar unele postări pe Facebook și Instagram care fac apel la moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexandr Lukașenko.

Meta a spus vineri că este necesară o schimbare temporară a politicii sale de conținut, aplicabilă numai pentru Ucraina, pentru a permite utilizatorilor să-și exprime opoziția față de atacul Rusiei. În aceeași zi, Rusia a deschis un dosar penal împotriva companiei de social media.

Președintele pentru afaceri globale Meta, Nick Clegg, a scris într-o postare pe o platformă internă a companiei că ghidul că nu trebuie să fie niciodată interpretat ca o acceptare a violenței împotriva rușilor în general.

"Meta se opune rusofobiei. Nu avem nicio toleranță pentru apelurile la genocid, curățare etnică sau orice fel de discriminare, hărțuire sau violență față de ruși pe platforma noastră", a adăugat el.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii