Facultăţile pot echivala parţial studiile şi stagiile de practică efectuate de asistenţii medicali

joi, 02 august 2018, 20:45
1 MIN
 Facultăţile pot echivala parţial studiile şi stagiile de practică efectuate de asistenţii medicali

Asistenţii medicali care au urmat studiile unei şcoli sanitare postliceale şi au diplomă de bacalaureat îşi pot continua studiile în învăţământul superior medical. Ordinul nr. 4046/2018 privind aprobarea Metodologiei-cadru pentru recunoaşterea parţială a studiilor absolvenţilor şcolilor sanitare postliceale a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 619 zilele trecute. 

Conform metodologiei, completarea de studii se face la una dintre instituţiile de învăţământ superior care organizează şi desfăşoară programul de studii universitare de licenţă „Asistenţă medicală generală“. Înscrierea este urmată de un concurs de admitere, iar după admitere şi la solicitarea scrisă a absolvenţilor, facultăţile de medicină pot echivala parţial studiile şi stagiile de practică efectuate.

„Recunoaşterea studiilor se face numai dacă disciplinele sau modulele din planul de învăţământ al şcolilor postliceale sanitare coincid în proporţie de cel puţin 70% cu cele incluse în planul de învăţământ universitar. Stagiile de practică efectuate în cadrul şcolilor sanitare postliceale pot fi echivalate cu stagiile clinice şi practică de specialitate anuală, cu excepţia lucrărilor practice la disciplinele de studiu“, au precizat reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Iaşi. Cererea-tip pentru recunoaşterea parţială a studiilor absolvenţilor şcolilor sanitare postliceale în vedere continuării studiilor, care trebuie completată de asistenţii medicali, poate fi descărcată de pe site-ul OAMGMAMR. 

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii