Fake news-ul rostogolit de Gabriela Firea a fost demontat de preşedinte şi fotograful Inquam Photos

miercuri, 13 noiembrie 2019, 21:43
1 MIN
 Fake news-ul rostogolit de Gabriela Firea a fost demontat de preşedinte şi fotograful  Inquam Photos

Un fake news de proporţii a fost rostogolit de Gabriela Firea, miercuri, atunci când primarul Capitalei a declarat că preşedintele Iohannis poartă o cască în ureche în care i se dictează răspunsurile la întrebările jurnaliştilor: „Preşedintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci şi foarte spontan! O dovedeşte cu prisosinţă casca din ureche folosita la conferinta de presa! Doamne, asa ceva!!??Ghinion!!!”.

Fake news-ul a fost preluat rapid pe grupurile şi de site-urile apropiate de PSD, iar la conferinţa de presă un jurnalist i-a spus preşedintelui informaţia care circulă în spaţiul public cu privire la presupusa cască din ureche. Iohannis a reacţionat spontan, a râs şi şi-a dus degetele la ambele urechi pentru a arăta jurnaliştilor prezenţi în sală că nu are nicio cască: ”Poate aici”, a spus preşedintele râzând şi făcând un gest cu mâna în creştetul capului.

Fake news-ul a fost propagat inclusiv de Viorica Dăncilă, în declaraţiile de presă pe care le-a susţinut ca replică la conferinţa preşedintelui, la doar jumătate de oră după acesta: ”Eu, după cum vedeţi, spre deosebire de domnul preşedinte nu am cască”, a transmis ironic fostul premier. Ulterior conferinţei, fotoreporterul Octav Ganea, de la Inquam Photos, a publicat o fotografie care a demontat complet fake news-ului Gabrielei Firea, rostogolit în mediul online de social-democraţi.

SURSA: G4MEDIA

FOTO: Inquam Photos

Comentarii