Fără Messi, fără Ronaldo

luni, 17 august 2020, 01:43
2 MIN
 Fără Messi, fără Ronaldo

 

Duel franco-german în semifinale. Șocul sferturilor: Bayern-Barcelona 8-2

Pentru prima oară din 2006, nici Lionel Messi şi nici Cristiano Ronaldo nu vor evolua în semifinalele Ligii Campionilor, după ce echipele lor au fost eliminate din competiţie. Dacă CR7 de la Juventus a pierdut calificarea încă din optimi, în faţa „olimpicilor” din Lyon, Messi şi ai săi colegi „extratereştri” au suferit cea mai ruşinoasă înfrângere din istoria fotbalului intercluburi: 2-8, la Lisabona cu Bayern München, rezultat care, în balanţă cu partidele interţări nu poate avea decât un termen de comparaţie: Brazilia – Germania 1-7, pe Maracana, la Cupa Mondială din 2014. Propriu-zis, nu Messi este vinovatul principal, din contra, starul argentinian a încercat să tragă echipa după el, mai ales Bayern a fost atentă mai mult la pasele către Messi, decât la Messi însuşi. Apărarea catastrofală a Barcelonei, în frunte cu „marele” Piqué şi portarul ter Stegen poartă principala vină, însă Bayern, cu Thomas Müller în prim-plan, mai mult decât Lewandowski.

De fapt, dintre cele patru sferturi ale Ligii, trei s-au soldat cu surprize iar celălalt a fost foarte aproape de o nouă bombă: Atalanta a condus până în ultimul minut pe PSG, cu Neymar şi Mbappé, dar renunţând la jocul său avântat în faţa unui adversar galonat, a plătit fizic şi a primit două goluri în timpul adiţional. Atletico Madrid, practic, cea mai „italienească” echipă din octetul fruntaş, a fost învinsă de o echipă muncitoare, RB Leipzig, scor 1-2, iar Manchester City a pierdut net, scor 1-3 cu Olympique Lyon. Astfel încât, în semifinale, nu vom vedea echipe din Spania, Anglia şi Italia, ci două bătălii franco-germane, pe 18 şi 19 august: Leipzig – PSG şi Bayern – Lyon.

………

Sferturi de finală: PSG- Atalanta 2-1. Marquinhos ('90), Mouting ('90^2); Bayern – Barcelona 8-2. Müller ('4, '31), Perisic ('22), Gnabry ('27), Kimmich ('63), Lewandowski ('82), Coutinho ('85, '88) / Alaba ('7 – autogol), Suarez ('57); RB Leipzig – Atletico Madrid 2-1. Olmo ('51), Adams ('88) / Felix ('71 – penalty); Olympique Lyon – Manchester City 3-1.Cornet ('24), Dembélé ('69, '87); De Bruyne ('69).

Comentarii