Fetița de 3 ani, spălată pe cap cu substanță toxică, aproape să fie declarată în moarte cerebrală

vineri, 26 ianuarie 2024, 08:58
1 MIN
 Fetița de 3 ani, spălată pe cap cu substanță toxică, aproape să fie declarată în moarte cerebrală

Una dintre cele două fetițe spălate pe cap cu substanță toxică, împotrivă păduchilor, este la un pas de declararea morții cerebrale. În ciuda acțiunilor medicilor de la Spitalul de Copii, activitatea ei cerebrală este minimă, iar acești spun că doar o minune ar mai putea-o întoarce, însă cel mai probabil starea sa de sănătate nu se va îmbunătăți.

"Conform legislației în vigoare, pacientul este susținut maximal în Serviciul de Terapie Intensivă, până la declararea morții fiziologice sau a celei cerebrale. La acest moment, pacienta intoxicată cu substanțe organofosforate este în stare foarte gravă, investigațiile de ordin imagistic și electroencefalogramă indicând o activitate cerebrală minimală. Prognosticul în acest caz este extrem, extrem de rezervat", a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al unității medicale.

Vă reamintim că două fetițe din Lungani au fost aduse la spital în stare gravă la mijlocul lunii ianuarie după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță folosită pentru deparazitarea oilor. Cea mică, de 4 ani, a fost intubată, iar cea de trei ani a fost resuscitată timp de 30 de minute de medicii de pe ambulanță.

Citiți și: Iaşi: Ce este Diazinolul, substanţa cu care au fost spălate pe cap fetiţele din Lungani

 

Comentarii