Filme de Oscar şi Cannes în aceste zile la Ateneu. Programul săptămânii

marți, 04 ianuarie 2022, 02:56
2 MIN
 Filme de Oscar şi Cannes în aceste zile la Ateneu. Programul săptămânii

Ieşenii au ocazia să urmărească săptămâna aceasta filme de Oscar şi Cannes la Ateneul Naţional din Iaşi.

Astfel, astăzi, pe 4 ianuarie, va rula, de la ora 18, pelicula „Spencer”, film care prezintă povestea Prinţesei Diana, în interpretarea lui Kristen Stewart. Filmul este o biografie neconvenţională a Prinţesei Diana, titlul peliculei făcânt trimitere la numele de fată al prinţesei. Acţiunea se derulează de-a lungul a trei zile din anii 1990, înainte de moartea ei într-un accident de maşină. De la ora 20 va fi difuzat filmul „West Side Story” (Poveste din cartierul de vest), regizat de Steven Spielberg. Pelicula prezintă o poveste despre dragoste interzisă şi rivalitatea dintre Jets şi Sharks, două bande de tineri cu rădăcini etnice diferite.

Mâine, pe 5 ianuarie, vor rula filmele „Un triomphe” (Succes de public), de la ora 18, şi de la ora 20 „House of Gucci” (Casa Gucci). Prima peliculă a zilei este o comedie europeană care spune povestea lui Etienne, care înfiinţează un atelier de teatru în puşcărie, iar de la ora 20 ieşenii vor putea urmări filmul biografic despre faimoasa familie Gucci, inspirat din povestea familiei din spatele imperiului modei italian. În 1998, mondena Patrizzia Reggiani, interpretată de Lady Gaga, a fost condamnată pentru că a tocmit un asasin plătit să-l omoare pe Maurizio Gucci, personajul interpretat de Adam Driver. Filmul, regizat de Ridley Scott, are la bază cartea „Casa Gucci, o poveste senzaţională despre crimă, nebunie, strălucire şi lăcomie”.

Pe 6 ianuarie va rula, de la ora 18, filmul „The Hating Game” (Te urăsc, te iubesc), în regia lui Peter Hutchings, film bazat pe romanul-bestseller omonim. Pelicula prezintă povestea luptei pentru acelaşi post de conducere a unei tinere şi a colegului său de birou. Treptat însă lupta se va transforma în iubire. Tot pe 6 ianuarie, de la la ora 20, va rula şi „West Side Story”.

Pe 7 ianuarie, de la ora 18, va rula din nou filmul „Un triomphe”, iar de la ora 20 ieşenii vor putea urmări premiera filmului „Trepiani” (Trei etaje), regizat de Nanni Moretti. Drama a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde filmul a fost aplaudat în picioare timp de zece minute.

Pe 8 ianuarie, de la ora 14, va rula „Clifford the Big Red Dog”, un film 3D pentru copii dublat în limba română, peliculă care va putea fi urmărită şi a doua zi, de la aceeaşi oră. Preţul unui bilet normal este de 15 lei, acelaşi preţ fiind şi pentru peliculele 3D, preţul ochelarilor fiind inclus.

Comentarii