Finanţare de 32 de milioane lei pentru încă un lot de proiecte PNDL

marți, 08 mai 2018, 01:49
1 MIN
 Finanţare de 32 de milioane lei pentru încă un lot de proiecte PNDL

Peste 32 milioane de lei vor fi investite în judeţ pentru construcţia sau reabilitarea şi dotarea unor dispensare medicale, realizarea de reţele de apă, modernizarea unor drumuri comunale şi construirea sau renovarea unor unităţi de învăţământ.

Alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, banii vor ajunge în 12 comune ale judeţului, precizează un comunicat al Consiliului Judeţean. Astfel, locuitorii din Sireţel şi Voineşti vor avea dispensare noi, iar la Mirosloveşti,Tătăruşi şi Popricani, clădirile existente vor fi reabilitate.

Comuna Ruginoasa primeşte peste 9 milioane de lei pentru înfiinţarea unei reţele de apă potabilă, iar drumurile din Andrieşeni vor fi modernizate cu suma de 6,5 milioane de lei. La Rediu, va fi construită o şcoală cu 4 săli de clasă (2,75 milioane de lei), unitatea de învăţământ din Horleşti va fi modernizată (1,6 milioane de lei), la fel şi şcoala din Hărmăneştii Vechi (aproape două milioane de lei).

Comuna Lungani primeşte, în sfârşit, banii pentru un nou sediu al Primăriei (trei miliooane de lei). Amintim că administraţia locală funcţionează acum într-o clădire dărăpănată, veche de peste 150 de ani.

Comentarii