Se mai întâmplă şi aşa...

Firmă de intermedieri imobiliare, în proces cu doi soţi: îi acuză că au păcălit la comision

joi, 03 iunie 2021, 02:00
2 MIN
 Firmă de intermedieri imobiliare, în proces cu doi soţi: îi acuză că au păcălit la comision

O firmă de intermedieri imobiliare reclamă că a fost „ţepuită“ de propriii clienţi. SC Admin Expert Servicii şi-a dat în judecată doi clienţi care şi-au vândut un teren ocolind contractul încheiat cu societatea. Procesul durează deja de aproape trei ani.

În iulie 2018, societatea a încheiat un contract cu Ionel şi Ionela P., care voiau să vândă un teren de 405 mp din intravilanul satului Ciurbeşti. Societatea s-a angajat să intermedieze vânzarea terenului cu 7.000 de euro, în schimbul unui comision de 2.000 de euro. Firma a găsit un potenţial client în persoana lui L.G., căruia i-a prezentat proprietatea celor doi. Ulterior, societatea a trimis către un biroul notarial cópii după actele de identitate ale părţilor, iar tranzacţia s-a încheiat. Intermediarul a încasat însă doar un avans de 500 de euro, pentru că Ionel şi Ionela P. nu s-au mai prezentat să achite şi diferenţa. În această situaţie, SC Admin Expert Servicii s-a adresat instanţei.

În faţa judecătorilor, cei doi au spus că au înţeles că e vorba de 2.000 de lei, nu de 2.000 de euro, şi că, în fond, cei 500 de euro plătiţi iniţial reprezintă un comision suficient pentru tranzacţie. Argumentele acestora nu au avut însă darul de a-i convinge pe judecători. Contractul semnat cu intermediarul imobiliar menţiona clar atât suma, cât şi valuta în care aceasta era exprimată. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei i-au condamnat pe Ionel şi Ionela P. la plata a 9.425 lei, reprezentând diferenţa de comision şi dobânda aferentă, ca şi la plata a 1.611 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentinţa a fost menţinută şi de Tribunalul. Cei doi s-au adresat cu recurs Curţii de Apel, dosarul intrând ieri pe rolul acestei instanţe.

Comentarii