Firmă executată silit după ce a confiscat banii de la o nuntă

marți, 21 martie 2023, 09:59
2 MIN
 Firmă executată silit după ce a confiscat banii de la o nuntă

Pandemia de Covid-19 continuă să aibă urmări neaşteptate pentru unii botoşăneni. Un tânăr care a fost nevoit să-şi anuleze nunta, din cauza stării de alertă instituită de autorităţi, a apelat la instanţele de judecată pentru a-şi recupera banii daţi ca arvună pentru o nuntă care nu a mai avut loc.

Botoşăneanul a avut câştig de cauză în final, dar a trebuit să apeleze şi la serviciile unui executor judecătoresc. Asta pentru că firma care urma să găzduiască nunta cu pricina a refuzat cu încăpăţânare să-i restituie banii. Motivul invocat de reprezentanţii societăţii – unitatea i-a oferit botoşăneanului şansa să facă nunta într-o altă perioadă.

Povestea îşi are începutul în 21 august 2019, când tânărul cu pricina, Marcel B., a mers la o firmă de profil cu care a încheiat un contract pentru organizarea unei eveniment, respectiv nunta sa, într-un complex din Zăiceşti. Data aleasă a fost ziua de 7 iunie 2020, aşa cum se convenise de comun acord cu mireasa, dar şi cu membrii familiei extinse. Atunci nici nu se pomenise de virusul SARS-CoV-2 şi nimeni nu putea anticipa ce avea să se întâmple peste o jumătate de an.

Aşa că botoşăneanul a fost de acord să achite inclusiv o arvună, aşa cum se obişnuia cam peste tot. A fost vorba de o sumă care reprezenta 8% din valoarea meniului, taxa de personal şi management. A fost achitată în două rate egale, de 2.500 lei, una la momentul semnării contractului, iar a doua pe 15 octombrie 2019, restul de plată pentru serviciile contractate urmând să fie achitate la sfârşitul evenimentului.

Vezi povestea pe larg pe monitorulbt.ro

Comentarii