Focar COVID într-un loc sensibil: Clinica de Oncologie de la Spitalul de Copii

luni, 07 decembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Focar COVID într-un loc sensibil: Clinica de Oncologie de la Spitalul de Copii

DSP a raportat în acest weekend alte două noi focare ale infecţiei cu coronavirus n nouă persoane pozitive şi-au pierdut viaţa sâmbătă şi duminică la Iaşi.

 

DSP Iaşi a raportat în acest weekend două noi focare . Un prim focar este la Clinica Hemato-Ontcologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria, unde un medic , patru asistente, o îngrijitoare şi un registrator au fost găsiţi pozitivi la testare. Conducerea spitalului împreună cu DSP a decis izolarea angajaţilor la domiciliu. 

De asemenea, s-a dispus testarea întregului personal al clinicii şi s-a efectuat dezinfecţia etapizată a spaţiilor. Al doilea foocar raportat este la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgenţă Iaşi, unde şapte angajaţi şi un beneficiar au fost testaţi pozitiv. Conducerea centrului, împreună cu reprezentanţii DSP au decis izolarea salariaţilor la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Beneficiarul şi contancţii acestuia au fost izolaţi la centru. Potrivit datelor furnizate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în acest weekend au fost raportate 537 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Din nefericire, nouă persoane diagnosticate cu COVID 19 şi aflate în secţiile ATI şi-au pierdut viaţa. Ieri, mai erau libere două paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie.

Se constată o creştere a gradului de ocupare a paturilor din zonele de confirmaţi ale spitalelor COVID şi suport COVID. Dacă sâmbătă erau 178 de paturi libere pentru cei cu formă medie de boală, o zi mai târziu erau doar 163; respectiv la 14 paturi la Spitalul de Infecţioase, 13 la Spitalul Mobil, un pat la Pneumologie, 33 la Spitalul Hârlău, nouă la Recuperare, 12 paturi la C.F Iaşi, două la „Sf. Spiridon”, 23 la Spitalul Militar şi 56 de paturi la Spitalul CF Paşcani. 

 

 

Comentarii