Inspectorii de integritate au găsit o neconcordanţă de 140.000 de euro, într-un singur an

Fosta directoare de la UMF, cu averea la mâna judecătorilor

sâmbătă, 01 februarie 2020, 02:57
2 MIN
 Fosta directoare de la UMF, cu averea la mâna judecătorilor

Agenţia Naţională de Integritate constatase între averea dobândită într-un singur an şi veniturile declarate pe aceeaşi perioadă o diferenţă nejustificată de peste 140.000 de euro. Cazul a ajuns la Curtea de Apel Iaşi, un judecător urmând a decide în privinţa confiscării sumei în cauză.

Comisia de control a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi a finalizat investigaţia referitoare la averea presupus nejustificată a fostei directoare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, Daniela Druguş. Reprezentanţii comisiei au confirmat acuzaţiile aduse de Agenţia Naţională de Integritate, conform cărora Druguş nu ar putea justifica aproximativ 142.000 de euro.

Aproape 4 ani de verificări

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 523.462 lei (aproximativ 142.140 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în cursul anului 2008 de către Druguş Daniela, Director General Administrativ în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T. Popa Iaşi“, preciza ANI, tocmai în 2016.

De atunci şi până în prezent, comisia de control a averilor de la Curtea de Apel Iaşi a verificat averea fostei directoare de la UMF, şi, potrivit unor surse, au fost găsite neconcordanţe cu privire la o serie de proprietăţi. Un judecător va analiza actele adunate de comisie şi va decide dacă cei 140.000 de euro, în bani sau proprietăţi echivalente, vor fi sau nu confiscaţi de la Daniela Druguş.

Inculpată, apoi achitată

Aceasta a negat acuzaţiile aduse de Agenţia Naţională de Integritate în momentul în care instituţia a făcut publice rezultatele investigaţiei sale. Druguş a fost inculpată în dosarul presupusei fraudări a platformei de e-learning de la UMF, alături de mai mulţi responsabili de proiect din cadrul UMF, dar şi din zona privată, însă achitată definitiv acum câteva săptămâni în acest dosar.

Comentarii