FOTBAL: Ne faceţi şi nouă o bucurie mâine pe Copou? Jucaţi fotbal şi defilaţi în faţa unei trupe modeste!

vineri, 09 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 FOTBAL: Ne faceţi şi nouă o bucurie mâine pe Copou? Jucaţi fotbal şi defilaţi în faţa unei trupe modeste!

Politehnica Iaşi va juca sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul „Emil Alexandrescu”, cu FC Voluntari, în etapa a XXV-a a Ligii I de fotbal. Înaintea duelului cu modesta grupare ilfoveană, Poli a organizat ieri o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal al echipei, Leo Grozavu, şi jucătorul Rachid Bouhenna.

 

Tehnicianul speră ca echipa să aibă reacţie după eşecul umilitor de la Botoşani, din etapa trecută. „Sperăm să schimbăm tradiţia din prima parte a campionatului, când am obţinut mai multe puncte în deplasare decât acasă. Acum, avem două meciuri în deplasare fără nimic, dar am câştigat meciul de pe teren propriu. E foarte importantă o reacţie după eşecul de la Botoşani, unde am pierdut nemeritat. Timpul nu-l mai putem întoarce! Mai sunt puţine etape până la finalul sezonului regular, orice punct acumulat e foarte important. Suntem pregătiţi să jucăm cu încredere, chiar dacă venim după un rezultat mai puţin plăcut pentru noi”.

Grozavu îl perie pe Dică

Deşi FC este o echipă modestă, aflată în subsolul clasamentului, Grozavu consideră partida ca fiind dificilă. Unul din argumentele tehnicianului ieşean e schimbarea antrenorului Ilie Poenaru cu Nicolae Dică. Deşi ultimul a legat multe rezultate slabe la toate echipele la care a lucrat, şeful băncii tehnice ieşene l-a complimentat: „O partidă dificilă, cu un vecin de clasament, meci cu încărcătură. Fiind un antrenor nou, vine cu alte idei, altă strategie, automat – jucătorii sunt mai conectaţi, fiecare vrea să demonstreze că poate să joace. Nu va fi uşor să-i analizăm, am avut un singur joc la dispoziţie pentru asta. Dică e un antrenor tânăr, ambiţios, care pe unde a fost ca jucător a jucat la un nivel foarte înalt. E clar că ideile lui despre fotbal sunt moderne. Va trebui să ne aşteptăm la o replică cât mai sănătoasă”.

28 de jucători la un club sunt puţini pentru Grozavu

Şeful băncii tehnice ieşene a confirmat faptul că Lung şi Roman vor lipsi şi a mai precizat că şi prezenţa lui Buş pe teren este incertă, atacantul neantrenându-se două zile. În schimb, la Poli ar putea să apară o surpriză, atacantul suedez Kevin Kabran, deşi acesta abia a fost adus în Copou. „Încercăm să-l integrăm cât mai rapid. E pregătit, dar nu a mai jucat de ceva timp. La antrenamente mi-a arătat că poate să intre pe teren, chiar şi de la început” a precizat Grozavu, care, ca de obicei, s-a plâns de materia primă pe care o are la dispoziţie. Deşi Poli are un lot foarte numeros, 28 de jucători (!), şi a adus în iarnă nu mai puţin de opt fotbalişti, antrenorul a afimat că aşteaptă şi alte transferuri. Motivul? „Suntem în suferinţă din punct de vedere numeric şi al acoperirii posturilor!”

Bouhenna s-a arătat optimist înaintea duelului de mâine: „Meci foarte dificil. Suntem pregătiţi pentru luptă cu o echipă cu un antrenor nou, care vrea să schimbe ceva. Am lucrat foarte bine săptămână aceasta, suntem pregătiţi pentru un rezultat bun. Moralul e bun, după o perioadă dificilă de la finalul meciului cu Botoşani. Cum am făcut după Sepsi, când am pierdut, iar apoi am bătut U Cluj, aşa vrem să facem şi acum. E foarte bine în România, am jucat patru ani aici. Vreau să contribui cu experienţa mea şi să rămânem în Liga I”.

Iată programul etapei a XXV-a!

Vineri: Oţelul Galaţi – FC U 1948 Craiova (ora de start – 17:00). Universitatea Craiova – Universitatea Cluj-Napoca (20:00).

Sâmbătă: CFR Cluj – Rapid Bucureşti (21:45).

Duminică: FC Hermannstadt – Petrolul Ploieşti (18:15). FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe (21:45).

Luni: UTA – FC Botoşani (17:00). Farul Constanţa – Dinamo Bucureşti (20:00).

 

Comentarii