FOTBAL – Numai veşti bune de la Poli: tot lotul e apt de joc, şanse de achitare a unui salariu restant, adversarul e în criză!

miercuri, 29 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 FOTBAL – Numai veşti bune de la Poli: tot lotul e apt de joc, şanse de achitare a unui salariu restant, adversarul e în criză!

Revenită sâmbătă în Iaşi după meciul de vineri, de la Sibiu, pentru care Politehnica Iaşi a stat trei nopţi în deplasare, formaţia antrenată de Leo Grozavu, care a fost liberă duminică, pregăteşte, începând de luni, duelul de vineri, cu Farul Constanţa.

La fel ca la confruntarea cu sibienii, dinspre vestiarul ieşean vin numai veşti bune, toţi jucătorii fiind feriţi de accidentări sau suspendări. Astfel, Grozavu are privilegiul de a avea o concurenţă acerbă până şi pentru un loc în primii 20 de jucători, să nu mai vorbim de primul 11.

Reamintim, la Sibiu, în afara tinerilor Alex Hrib şi Diego Farcaş, precum şi a lui Gabriel Vaşvari, care este plătit în continuare deşi a fost scos de pe lista A, Poli şi-a permis luxul de a-i ţine în tribune pe portarul Risto Jankov, fundaşul Claudiu-Belu Iordache, mijlocaşul Cătălin Itu şi atacantul Jakub Vojtus. Toţi sunt fotbalişti cu CV-uri extrem de solide pentru Liga I, eşalon în care evoluează mulţi anonimi.

Jankov (25 ani) a fost în lotul Macedoniei de Nord la ultimul turneu final al Campionatului European, Belu (30 ani) are 281 de meciuri oficiale, patru la naţionala de tineret şi peste 220 în Liga I, Itu, fost şi el la naţionala de tineret, e cvadruplu campion al României la numai 24 de ani, iar Vojtus (30 ani) are peste 300 de meciuri oficiale şi 56 de goluri marcate la naţionalele de juniori şi tineret ale Slovaciei şi în competiţii din Slovacia, Polonia, România, Croaţia, Portugalia şi Italia.

În plus, jucătorii ieşeni ar putea fi stimulaţi în această perioadă şi prin încasarea unuia dintre cele două salarii restante, şefii clubului fiind optimişti că vor face rost de banii necesari pentru achitarea retribuţiei pe luna septembrie.

Poli prinde aripi şi ca urmare a veştilor din tabăra adversarilor, care sunt în criză profundă. Farul Constanţa nu a mai câştigat de şapte (!) meciuri, şase în campionat, unul în Cupă, şi a fost umilită în ultima rundă, la Voluntari.

Mai trebuie precizat că oaspeţii nu se vor baza pe margine nici pe „biciul” lui Gheorghe Hagi, tehnicianul fiind suspendat după ce a fost eliminat la finalul duelului cu FC Hermannstadt, de acum două etape.

Meciul Politehnica – Farul, care va conta pentru runda a XVIII-a a Ligii I de fotbal, va începe la ora 20:00.

Comentarii