FOTBAL – Poli a renunţat la alţi doi jucători după startul sezonului. 15 plecări în această vară

miercuri, 19 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Poli a renunţat la alţi doi jucători după startul sezonului. 15 plecări în această vară

Politehnica Iaşi a reluat luni seară antrenamentele după ce delegaţia ieşeană a revenit duminică de la Cluj, oraş în care sâmbătă pierduse cu 0-2 în faţa CFR în prima etapă a Ligii I de fotbal. Începând de marţi şi până sâmbătă, Poli va avea câte un antrenament pe zi, dimineaţa, în Copou. După cum am anticipat, la şedinţele de pregătire nu vor mai participa câţiva jucători care au fost prezenţi în cantonamentul din Bulgaria, stoperii Dragoş Ungurenaşu şi Alexandru Azoiţei, care au fost împrumutaţi la echipe de Liga a III-a. Azoiţei va juca la Rapid Brodoc, iar Ungurenaşu la Ştiinţa Miroslava, club la care au mai ajuns alţi doi fotbalişti care s-au antrenat mult timp în Copou, atacantul Robert Niamţu şi mijlocaşul Alexandru Gău.

Lista plecărilor de la Poli din această vară era deja consistentă. Stoperul Florin Plămadă a trecut la Chindia Târgovişte, stoperul Viorel Lică la Corvinul Hunedoara, iar mijlocaşul Francisc Cristea la CSM Reşiţa. Apoi, atacantul Alexandru Musi şi fundaşul stânga Enrichi Finica au revenit la cluburile de unde fuseseră împrumutaţi, FCSB, respectiv Rapid Bucureşti, care i-au redirecţionat la Petrolul Ploieşti şi CSM Alexandria.

Politehnica l-a mai cedat, sub formă de împrumut, în această vară pe fundaşul stânga Denis Ciaun la Ceahlăul Piatra Neamţ, club la care a rămas, tot împrumutat, mijlocaşul Alexandru Anton. Împrumutat este şi atacantul Alexandru Aftanache, care a fost luat de la Bucovina Rădăuţi şi dat la CSM Bacău. În schimb, la un alt tânăr, atacantul Darius Deac, care fusese achiziţionat de la Universitatea Cluj-Napoca, anul trecut, şi împrumutat la Brodoc şi Miroslava în stagiunea recent încheiată, s-a renunţat definitiv. Deac nu are, deocamdată, echipă, aşa cum nu are nici stoperul Tudor Telcean, un alt jucător la care antrenorul Leo Grozavu a renunţat în vară.

Dacă ţinem cont şi de faptul că mijlocaşul George Ionuţ Dragomir a fost disponibilizat după câteva săptămâni de la anunţul achiziţionării lui de la FC Botoşani, rezultă că Poli a pus pe liber 15 jucători în această vară!

Lista plecărilor s-ar putea îngroşa în perioada următoare. Asta pentru că Politehnica încearcă să-i împrumute şi pe atacanţii Bogdan Istratie şi Antonio Dumitru.

În ceea ce priveşte sosirile, sunt şanse mici ca în această săptămână să mai apară alte noutăţi, în afară de cele şapte de până acum. Astfel, aproape sigur, Grozavu se va baza la partida cu FC Hermannstadt, care va avea loc duminică, de la ora 18:30, în Copou, în cadrul etapei a II-a a Ligii I de fotbal, pe acelaşi lot pe care l-a avut la dispoziţie în runda inaugurală a campionatului. 

Comentarii