FOTBAL: Politehnica a renunţat la căpitanul echipei. Un fotbalist ieşean a trecut la Rapid

luni, 12 iunie 2023, 01:52
3 MIN
 FOTBAL: Politehnica a renunţat la căpitanul echipei. Un fotbalist ieşean a trecut la Rapid

Politehnica Iaşi începe astăzi a doua săptămână a pregătirii din această vară. Pe parcursul acestei săptămâni, antrenorul Leo Grozavu va cerne şi mai mult tinerii din lot şi jucătorii aflaţi în probe, după ce săptămâna trecută a tăiat în carne vie. Asta pentru că lunea viitoare, când se va pleca în primul cantonament al verii, care se va derula în oraşul Piatra Neamţ în perioada 19-23 iunie, lotul să prindă un prim contur. Pentru a-şi face o idee şi mai clară asupra potenţialului celor pe care-i are la dispoziţie, Grozavu intenţionează ca sâmbătă să organizeze un meci în familie, cu juniorii clubului.

Până acum, şeful băncii tehnice ieşene a renunţat la mai mulţi jucători.

După primul val de disponibilizări al verii, care i-a cuprins pe stoperii Viorel Lică şi Tudor Telcean (ambii, la final de contract), mijlocaşul Francisc Cristea şi atacantul Alexandru Musi (revenit la FCSB, negocierile privind pentru prelungirea împrumutului său la Iaşi stopându-se din cauza pretenţiilor salariale ridicate ale fotbalistului), antrenorul Politehnicii a decis să nu se mai bazeze nici pe stoperul Florin Plămadă şi fundaşul stânga Enrichi Finica. Căpitan al echipei în multe meciuri din sezonul 2022-2023, Plămadă, care era la final de contract, nu a primit prelungirea înţelegerii. Finica, basarabeanul care s-a antrenat şi săptămâna trecută în Copou, se va întoarce la Rapid Bucureşti, de unde fusese împrumutat.

Un alt fotbalist aflat în lotul Politehnicii în stagiunea trecută, Denis Ciaun, va fi cedat pentru un sezon, pentru el existând tatonări cu CSC Şelimbăr şi Ceahlăul Piatra Neamţ. În vizor pentru a fi împrumutaţi la alte cluburi mai sunt şi atacanţii Bogdan Istratie şi Antonio Dumitru.

Pe lângă aceste mutări, toate anticipate de Ziarul de Iaşi, Grozavu nu va conta în sezonul viitor nici pe alţi jucători care evoluaseră în sezonul trecut sub formă de împrumut la alte echipe.

Mijlocaşul Alexandru Anton va rămâne la Ceahlăul Piatra Neamţ, iar atacantul Alexandru Aftanache, care a evoluat la Bucovina Rădăuţi, ar putea trece la CSM Bacău.

Totodată, fundaşul Dragoş Ungurenaşu şi atacantul Darius Deac, care au fost prezenţi în Copou săptămâna trecută, ar putea rămâne încă un an la Ştiinţa Miroslava. La Miroslava ar putea să ajungă şi Alexandru Azoiţei, care a evoluat la Rapid Brodoc în primăvară.

În zilele următoare se va clarifica şi situaţia mijlocaşului basarabean Alexandru Gău, care a fost legitimat la Viitorul Darabani sezonul trecut.

Un alt tânăr prezent la reunire, fundaşul dreapta Silviu Olăeru, nu se mai antrenează cu echipa mare, el revenind la juniori.

Un alt junior, care fusese cumpărat de Poli anul trecut, atacantul David Ciubăncan (18 ani), a fost cedat de mai mult timp la CFR Cluj, ieşenii păstrând 30% din drepturile federative asupra lui.

În ceea ce-i priveşte pe fotbaliştii aflaţi în probe, atacantul lateral albanez Sabah Kerjota (22 ani; Vigor Senigallia – Italia IV), nu a mai ajuns duminică în Iaşi, aşa cum trebuia, situaţia lui urmând a fi clarificată în aceste zile. Ceilalţi doi jucători rămaşi în teste după ce s-a renunţat la mijlocaşul Cazimir Buturugă (SSV Reutlingen) şi la aripa stângă Bogdan Marian (19 ani, format de Watford, venit de la Rushden & Diamond – Liga a VIII-a engleză), mijlocaşul ofensiv Andrei Alexandru David (20 ani, format de Fiorentina şi venit de la Aglianese – Liga a IV-a italiană) şi mijlocaşul brazilian Leondardo de Oliveira Silva (27 ani, Athletic Club Minas Gerais – Liga a IV-a braziliană), vor afla verdictul lui Grozavu în această săptămână, când ar mai putea să apară şi alţi fotbalişti la probe.

Reamintim, până acum, în această vară, Poli l-a legitimat pe fundaşul stânga Sorin Şerban (23 ani, venit liber după despărţirea de FCSB) şi a bătut palma cu portarul Dumitru Celeadnic (31 ani, Şerif Tiraspol), ultimul fiind în aceste zile la naţionala Republicii Moldova.

Comentarii