FOTBAL – Un austriac şi un italian se luptă pentru a apăra poarta Politehnicii. Vine şi un atacant englez

joi, 28 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Un austriac şi un italian se luptă pentru a apăra poarta Politehnicii. Vine şi un atacant englez

În ultima perioadă v-am informat despre căutările intense ale Politehnicii Iaşi pentru acoperirea postului de portar. Din lunga listă de jucători propuşi de impresarii cu care Poli colaborează s-a decis chemarea la probe a doi portari străini, austriacul Tobias Knoflach şi italianul Matteo Kucich.

Knoflach (1,83 metri înălţime) e născut la Viena pe 30 decembrie 1993 şi şi-a făcut junioratul la Florisdorfer, First Viena şi Rapid Viena, la ultimul club apărând şi şase sezoane la seniori. La Rapid, până în vara lui 2020, Knoflach a bifat 33 de apariţii în Bundesliga, primul eşalon austriac, şi una în Europa League. Apoi, după un sezon în care nu a apărat, austriacul s-a mutat la Sambenedettese, în eşalonul patru italian, unde a avut 28 de prezenţe în campionatul 2021-2022.

Născut la Trieste, Kucich (1,88 metri, 24 ani pe 1 octombrie) s-a format la Udinese, Frosinone şi Rieti. La seniori a făcut parte din loturile lui Como, Trapani, Pisa şi Cavese. Are 72 de prezenţe în liga a IV-a italiană şi 21 în Liga a III-a a ţării natale, ultima echipă de care a aparţinut fiind Pisa.

În afară de cei doi portari, Politehnica va mai testa şi un atacant. Este vorba de englezul Shayon Adam Harrison (1,83 metri, a împlinit 25 de ani pe 13 iulie), care a jucat ultima dată la Hayes & Heading, în liga a VII-a engleză. Harrison este un produs al cunoscutului club londonez Tottenham, care l-a împrumutat la Yeovil Town, Southend United şi Melbourne City (Australia). În 2019, vârful englez a trecut la Almere City, în Olanda, iar în februarie 2021 a revenit în ţara natală, la Wimbledon, pentru ca apoi să treacă la Morecambe. Are 10 apariţii în prima ligă australiană, 32 în liga a doua olandeză, 17 în eşalonul trei englez, 14 în Liga a IV-a din Anglia şi 5 în UEFA Youth League.

Comentarii