Fotbalul românesc, zguduit: Astra riscă excluderea din campionat, după ce un fotbalist a recunoscut că s-a dopat

marți, 26 ianuarie 2021, 12:38
1 MIN
 Fotbalul românesc, zguduit: Astra riscă excluderea din campionat, după ce un fotbalist a recunoscut că s-a dopat

În noiembrie 2019, sportul românesc era lovit din plin din scandalul dopajului de la Corona Braşov, unde handbalistele au postat imagini pe Instagram, în timp ce făceau o terapie interzisă la o clinică privată. Acum, un caz similar s-a născut în fotbalul românesc!
 

Astra Giurgiu a fost un club muribund, în ultimii ani, având mai mereu probleme cu banii şi cu fotbaliştii neplătiţi. Iar acum, lovitura decisivă o poate primi în urma unui scandal de dopaj ce ia amploare!   „Adevărul“ a scris, în luna septembrie a anului trecut, despre faptul că trei fotbalişti ai acestei formaţii, atacantul Alex Ioniţă (26 de ani), atacantul nigerian Kehinde Fatai (30 de ani) şi mijlocaşul japonez Takyuki Seto (34 de ani) au fost fotografiaţi, în timp ce primeau vitamine şi minerale, sub forma de perfuzii, într-o clinică privată din Bucureşti. Pozele au fost postate de clinica respectivă, pe pagina ei de internet, în scop publicitar, şi şterse ulterior, după izbucnirea scandalului de dopaj!   

Terapia respectivă, denumită de această clinică „CronosVita Energiser“, e una interzisă de Agenţia Mondială a Antidoping (WADA), nu din cauza procedurii, ci deoarece sportivii n-au voie să-şi injecteze o cantitate mai mari de 100 ml de vitamine şi minerale, în decurs de 12 ore. Terapia la care au fost supuşi cei trei jucători ai Astrei încalcă această interdicţie impusă de WADA!  

Continuarea, pe adevarul.ro

 

Comentarii