FOTO: A fost parafat acordul de colaborare între Operă şi Universitatea de Arte

joi, 15 aprilie 2021, 01:50
2 MIN

Rectorul: „Ne dorim să fie o colaborare de lungă durată” n managerul Operei: „Deschidem Opera spre exterior”

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi Opera Naţională Română au parafat ieri un acord de colaborare pe o perioadă de doi ani. Conform unui comunicare remis presei, colaborarea vizează activităţi de creaţie şi cercetare în domeniul pedagogiei artistice, iniţierea de proiecte culturale comune, atragerea de fonduri pentru promovare şi dezvoltare instituţională.

Toate activităţile se vor desfăşura după un program stabilit de comun acord de cele două instituţii, forma de realizare a parteneriatului urmând să fie stipulată în anexe specifice, cu detalii despre fiecare proiect în parte. „Colaborarea este tradiţională şi ne dorim să fie de lungă durată şi de aici încolo. Parteneriatul este firesc având în vedere că ambele instituţii ale noastre sunt de rang naţional. Suntem convinşi că acest acord de parteneriat va contribui la calitatea activităţilor culturale ale operei precum şi la îndeplinirea misiunii universităţii. Ne propunem, aşadar, producţii artistice comune şi câştigarea în parteneriat a unor proiecte financiare destinate dezvoltării celor două instituţii”, a declarat prof.dr. Aurelian Bălăiţă, rector al UNAGE. Daniel Şandru, managerul interimar al operei ieşene, spune că intenţionează să deschidă opera spre exterior prin încheierea unor astfel de parteneriate precum cel cu UNAGE, pe care o numeşte universitate faimoasă „care a format stele mondiale ale scenei lirice”.

„Sunt încrezător că parteneriatul semnat astăzi va genera beneficii majore studenţilor talentaţi, care vor avea multiple posibilităţi de afirmare. Totodată, publicul nostru drag va putea urmări producţii inedite, care, cu siguranţă, vor fi primite cu mare interes”, a declarat Daniel Şandru. Reamintim că „Ziarul de Iaşi” a prezentat în exclusivitate faptul că ar fi existat fricţiuni între universitate şi operă pe perioada mandatului lui Beatrice Rancea, motiv pentru care a existat şi o distanţare între cele două instituţii. 

 

 

Comentarii