(FOTO) Accidentul de la ora 5 dimineaţa: victimele erau pe trecere, dar alergau spre staţie

miercuri, 14 martie 2018, 02:50
1 MIN

Cuplul accidentat în Nicolina ieri dimineaţă la ora 5 a avut nevoie de îngrijiri medicale. Soţii, în vârstă de 49 de ani, ambii surdo-muţi, au fost transportaţi în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ după ce au fost loviţi de un autoturism Matiz pe trecerea de pietoni. 

Maşina venea dinspre capăt CUG spre oraş, iar persoanele accidentate traversau zebra de la intersecţia cu strada Sălciilor, semaforul de acolo nefuncţionând la acea oră. Şoferul a spus că cele două persoane alergau după un mijloc de transport. Potrivit medicilor, cele două victime au ajuns la spital conştiente, dar agitate. Comunicarea între echipa medicală şi cei doi soţi a fost mediată de fiica cuplului, o tânără studentă fără handicap. După consultul medical din UPU, femeia a fost diagnosticată cu un traumatism cranio-facial important şi cu o fractură de picior, fiind internată în Clinica de Ortopedie de la Spitalul „Sf. Spiridon“ pentru o intervenţie medicală.

Cititi si: Accident spectaculos pe E85, în direcţia spre Iaşi

Bărbatul, în schimb, a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral, fiind transferat pentru investigaţii suplimentare la Spitalul de Neurochirurgie. „Pacienţii au fost evaluaţi în UPU şi ulterior transferaţi pe clinicile de specialitate. Ambele victime erau conştiente în momentul preluării în urgenţe“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. „În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă", a precizat Adina Lupu, din cadrul IPJ Iaşi. 

Cititi si: Accident pe Sărărie: O tânără a fost izbită pe trecerea de pietoni

Comentarii