FOTO: Casa de Cultură a Studenților Iași, premiată la Gala Tineretului din România

sâmbătă, 26 octombrie 2019, 22:00
3 MIN
 FOTO: Casa de Cultură a Studenților Iași, premiată la Gala Tineretului din România

Ministerul Tineretului și Sportului a organizat în data de 26 octombrie 2019, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, Gala Tineretului din România, eveniment de tradiție aflat la cea de-a șasea ediție.

Gala Tineretului din România și-a propus să evidențieze și să recunoască importanta contribuție a tinerilor la dezvoltarea comunităților din care fac parte, pe parcursul anilor 2018 și 2019, manifestată prin proiecte și inițiative în diferite domenii de interes pentru generația lor.

Gala din acest an a avut în centru conceptul: Visăm și creăm împreună!

Casa de Cultură a Studenților Iași a fost premiată la Gala Tineretului din România:

Casa de Cultură a Studenților din Iași a fost premiată la Gala Tineretului din România, organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, sâmbătă, 26 octombrie 2019, la Iași.

Casa de Cultură a Studenților din Iași a primit locul I pentru cel mai bun proiect studențeasc derulat de către Casa de Cultură a Studenților /Complexul Cultural Sportiv.

Casa de Cultură a Studenților din Iași s-a înscris în competiţie cu două proiecte: Festivalul Artei și Creației Studențești "Gaudeamus" și Festivalul Studenților Ieșeni "FEstudIS".

Proiectul câștigător a fost Festivalul Artei și Creației Studențești "Gaudeamus".

"Această distincție e o mare bucurie pentru noi. Le mulțumim tuturor studenților care s-au implicat de-a lungul celor șase ediții în organizarea și participarea acestui eveniment" – Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Iași.

"De șase ani, prin acest proiect ne propunem să valorificăm potențialul artistic și creator al tinerilor ieșeni, prin implicarea acestora în crearea de momente artistice în diferite domenii precum: umor, dans, interpretare muzică live, interpretare solist muzică live, creare trupă muzică live, creație solist muzică live, expoziție, creație literară, grupuri vocale, teatru, film", a mai spus el.

Au fost premiate proiecte de tineret care se încadrează în următoarele secțiuni:

  1. Antreprenoriat, muncă și angajabilitate
  2. Cultură
  3. Implicare civică, voluntariat, mediu
  4. Incluziune socială
  5. Învățare non-formală
  6. Sănătate
  7. Sport

În plus, au fost acordate și două premii speciale, pentru următoarele categorii:

  1. Junior ONG – cel mai bun proiect derulat de o organizație neguvernamentală, înființată recent (2 ani)
  2. Premiu de popularitate

Pe de altă parte, s-a aflat în atenția juraților și activitatea de tineret și studențească de la nivelul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret – DJST /Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București – DSTMB/ Caselor de Cultură ale Studenților – CCS/ Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei – CCSS Tei.

S-au dat premii pentru:

  1. Cel mai bun proiect de tineret derulat de către un Centru de tineret din cadrul Direcției Județeane pentru Sport și Tineret
  2. Cel mai bun proiect de tineret derulat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret/ Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București
  3. Cel mai bun proiect studențesc derulat de către Casa de Cultură a Studenților/ Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei

Comentarii