150 de angajaţi de la Salubris, aduşi în faţa Palatului Roznovanu

FOTO: Chirica a transformat campania de curăţenie în campanie electorală

joi, 05 martie 2020, 02:50
2 MIN

Primăria a lansat ieri campania de curăţenie de primăvară cu o acţiune de imagine în favoarea edilului-şef al Iaşului. Pe pietonal au fost mobilizate diverse utilaje şi lucrători ai Salubris, alături de echipe de voluntari. După ce primarul Mihai Chirica a dat declaraţii presei, cei peste 150 de oameni au fost urcaţi în două autobuze ale CTP şi transportaţi în Tătăraşi pentru a marca prima acţiune „oficială“: curăţenie generală pe str. Han Tătar. Evenimentul de pe pietonal a avut loc în contextul în care încă de la începutul acestei săptămâni Salubris a demarat activităţi de curăţenie, lucrătorii fiind mobilizaţi în zone precum Centru, Copou, Păcurari, Moara de Foc şi Canta. 

„Această campanie de curăţenie demarează cu programul de spălare a străzilor, acţiune care nu s-a întâmplat pe foarte multe artere de circulaţie în totalitate din cauza maşinilor parcate“, a declarat ieri primarul Chirica. Edilul şef al Iaşului a adăugat că în ultima şedinţă de Consiliu Local a fost aprobat un regulament pentru determinarea şoferilor să mute maşinile parcate la bordură în lungul arterelor de circulaţie astfel încât lucrătorii să intervină cu activităţi de curăţenie. Posesorii de autoturisme vor fi anunţaţi cu o zi înainte prin afişarea la scările de bloc a unor informări în ceea ce priveşte programul de salubrizare.

Cei care nu vor respecta programul de curăţenie riscă amenzi cuprinse între 400 şi 2.000 lei, sancţiuni ce vor fi aplicate de Poliţia Locală. Potrivit primarului, toate arterele principale de circulaţie din oraş vor fi salubrizate până pe 10 aprilie. „În fiecare zi lucrăm cu 200 de oameni, mai ales pe principalele artere de circulaţie. Pentru a avea o salubrizare eficientă, montăm panouri indicatoare cu cel puţin 48 de ore înainte de a acţiona, pentru ca cetăţenii să ştie să îşi mute maşinile de pe strada respectivă. Oricine este interesat poate vedea tot graficul de lucrări pe site-ul nostru“, a spus, la rândul lui, directorul Salubris Cătălin Neculau. Programul de salubrizare poate fi consultat la adresa www.salubris.ro/curatenia-de-primavara. (Andrei ANDREI)

Comentarii