(FOTO) Cum arată tramvaiele româneşti puse în circulaţie azi la Cluj

miercuri, 28 octombrie 2020, 19:25
1 MIN

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a pus miercuri (28 octombrie) în circulație primele patru garnituri noi de tramvai, fabricate în România.

Noile tramvaie fac parte dintr-un contract cadru cu finanțare UE, încheiat de Primăria Cluj-Napoca cu SC Astra Vagoane Călători SA Arad pentru furnizarea a 24 de tramvaie. Acestea vor fi livrate pana la finalul anului 2021. "Sunt tramvaie moderne, dotate cu echipamente de ultima generație, având toate facilitățile care asigură confortul și siguranța călătorilor", informează CTP Cluj-Napoca.

Caracteristici generale ale tramvaiului "Astra Imperio": – capacitate de transport de 302 locuri dintre care 36 pe scaune; – podea coborâtă; – rampa pentru fotolii rulante ale persoanelor cu dizabilități; – loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante și landourile pentru copii; – patru uși duble cu sistem antistrivire a călătorilor; – sistem de recuperare a energiei la frânare; – sistem de climatizare; – sistem de iluminare interioară a salonului cu lămpi tip LED; – patru afișaje de traseu exterioare cu LED-uri ( 1 față, 2 lateral, 1 spate); – două indicatoare cu LED-uri pentru vizualizare stații; – șase monitoare informative LCD; – două monitoare extrawide pentru afișarea traseului și a stațiilor; – anunîarea vocală a stațiilor în salon; – stație de amplificare, Radio-CD și microfon; – WIFI gratuit pentru călători; – sistem de supraveghere video în interior și exterior; – sistem ticketing; – sistem POS de achiziționare a biletului cu cardul direct din tramvai.

 

 

Comentarii