FOTO: Iată de ce refulează canalizările la ploi! Ditai bolovanii de beton găsiți în interior

joi, 26 iulie 2018, 02:00
2 MIN
 FOTO: Iată de ce refulează canalizările la ploi! Ditai bolovanii de beton găsiți în interior

Angajaţi ai Primăriei şi ApaVital au intervenit ieri la canalizările de pe Sf. Lazăr.

Lucrătorii Primăriei şi ai Apa­Vital au intervenit zilele trecute pe strada Sf. Lazăr pentru a evalua sis­temul de canalizare. Angajaţii municipalităţii au scos, de pe o porţiune de doar câţiva metri, bolovani mari de beton, rezultaţi, cel mai probabil, în urma lucră­rilor de construire ce s-au executat în ultimii ani la imobile din zona arterei de circulaţie. La ultimele ploi torenţiale, canalizarea de pe strada Sf. Lazăr a refulat, iar strada şi chiar unele imobile au fost inundate.

„Am reuşit să scoatem din canalizarea de pe Sf. Lazăr blocuri de beton, nămol, şi vom continua cercetă­rile. Nu este vina colegilor de la ApaVital (…), au fost lucrări fă­cute de-a lungul timpului şi pe stânga şi pe dreapta şi, în cele din urmă, s-a ajuns la această situa­ţie. (…) Nu s-a schimbat clima chiar atât de mult, ci cred că a crescut nesim­ţirea foarte mult, dacă au ajuns să arunce în ca­nalizare astfel de lucruri“, a comentat primarul Mihai Chi­rica.

Edilul-şef al Iaşului a adă­ugat că municipalitatea, alături de Apa­Vital, va interveni şi în alte zone, în special în cele joase, unde se adună cantităţi mari de apă.

„Asta nu înseamnă că nu vor mai fi inundaţii, (…) dar una e să fie conducta goală, şi alta e să fie înfundată cu bolovani de beton“, a conchis primarul.

Comentarii