FOTO: Iohannis a semnat în Cartea de Onoare a Universității Tehnice din Iași

joi, 04 octombrie 2018, 13:05
2 MIN
 FOTO: Iohannis a semnat în Cartea de Onoare a Universității Tehnice din Iași

În cadrul vizitei la Iaşi preşedintele Klaus Iohannis a semnat în Cartea de Onoare a Politehnicii ieşene, acesta transmiţând faptul că „sunt profund impresionat de istoria şi activitatea universităţii”.

Preşedintele a semnat în Cartea de Onoare a Politehnicii în cadrul vizitei sale la Biblioteca Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, aflată deasupra Aulei Magna „Carmen Sylva” din Copou.

După o întâlnire cu rectorii celor cinci universităţi de stat şi cu autorităţile locale, preşedintele a străbătut alături de rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, biblioteca, primind informaţii cu privire la construcţia, originea şi originalitatea care au transformat-o în una dintre cele mai frumoase din lume. La mijlocul sălii de lectură a bibliotecii, preşedintele s-a oprit pentru a lăsa o însemnare în Cartea de Onoare a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Mesajul preşedintelui:

„Sunt profund impresionat de istoria şi activitatea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. România are nevoie de ingineri capabili, iar educaţia tehnică ieşeană formează astfel de specialişti de peste două secole.

Am încredere că veţi continua demersul academic la acelaşi nivel de calitate şi că veţi contribui la desăvârşirea aspiraţiilor românilor în cel de-al doilea secol de existenţă a României ca stat naţional unitar.

1 octombrie 2018

Klaus Werner Iohannis

Preşedintele României”

În timpul vizitei sale la Biblioteca Universităţii Tehnice, rectorul Dan Caşcaval i-a prezentat preşedintelui şi Cartea de Aur a universităţii, care a fost descoperită anul acesta după ce a stat 50 de ani ascunsă în arhive. Preşedintele a apreciat gradul de conservare al acesteia şi a studiat cu atenţie procesul verbal de înfiinţarea a Institutului Politehnic ieşean din 1937, transpus pe hârtia din pergament din care este formată Carta Universităţii. Mai mult decât atât, rectorul i-a arătat preşedintelui şi semnăturile de la finalul Cărţii de Aur, care constau din nume de profesori germani, italieni şi austrieci care au vizitat în timpul războiului sau după finalizarea acestuia Iaşul şi instituţia de învăţământ tehnic de aici.

Comentarii