(FOTO) Momentul emoționant când doi pinguini văduvi se consolează unul pe celălalt

vineri, 25 decembrie 2020, 12:52
1 MIN
 (FOTO) Momentul emoționant când doi pinguini văduvi se consolează unul pe celălalt

O fotografie emoționantă, cu doi pinguini văduvi, care par să se consoleze unul pe celălalt, a fost aleasă câștigătoarea premiului pentru fotografie oceanică a revistei "Oceanographic".

Fotografia a fost făcută de un fotograf german, pe nume Tobias Baumgaertner, în Melbourne, Australia, și i-a adus acestuia premiul "Community Choice Award" al revistei.

O sursă i-a comunicat că cei doi pinguini își pierduseră recent partenerii și de multe ori păreau să se mângâie unul pe celălalt.

Debarcaderul St. Kilda din Melbourne are o colonie de aproximativ 1.400 de pinguini mici, cea mai mică specie de pinguini cu o înălțime medie de doar 33 cm. Colonia este monitorizată de voluntari.

„Un voluntar s-a apropiat de mine și mi-a spus că cea albă era o femelă în vârstă, care își pierduse partenerul și se pare că la fel a pățit și masculul mai tânăr, din stânga”, a scris fotograful Baumgaertner pe Instagram.

„De atunci se întâlnesc regulat, mângâindu-se reciproc și stând împreună ore în șir, urmărind luminile dansante ale orașului din apropiere." (digi-animalworld.tv)

Comentarii