FOTO: Noul subprefect se va ocupa de problemele de fond funciar

S-a reîntregit echipa de la Prefectură: Adrian Blănaru a depus ieri jurământul.

joi, 12 septembrie 2019, 01:50
2 MIN

Constantin-Adrian Blănaru este, de ieri, subprefectul Iaşului. Potrivit unei hotărâri de guvern adoptate luni, el a fost detaşat temporar pe această funcţie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Neamţ, unde este angajat în calitate de consilier superior.

După ce atât reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne, venit la Iaşi cu acest prilej conform procedurilor, cât şi actualul prefect i-au urat succes noului „prefect“, spre amuzamentul celor prezenţi, Constantin Blănaru a depus jurământul şi a spus că-şi doreşte un singur lucru: „La finele mandatului, vreau să pot să merg pe stradă şi să aud locuitorii că spun că sunt mulţumiţi şi bucuroşi că stau în judeţul Iaşi, că beneficiază de servicii de calitate, că instituţiile statului sunt eficiente şi că, astfel, vor să rămână aici.“

La rândul său, prefectul Marian Şerbescu a salutat întregirea echipei de la Prefectură, avertizând că perioada următoare e foarte încărcată: Sărbătorile Iaşului, agenda electorală, dar şi problemele curente ale judeţului.

Cât priveşte domeniile de activitate pe care le va acoperi numărul 2 din Prefectură, Marian Şerbescu a explicat că sunt aceleaşi de care s-a ocupat Valentina Iosub (fostul subprefect), dar în special cel al fondului funciar. „Din păcate, la nivelul judeţului Iaşi, sunt încă multe probleme de fond funciar şi, cu prioritate, ne vom apleca asupra acestor probleme“, a precizat prefectul.

La cei 47 de ani ai săi (pe care îi va împlini mâine), Constantin Blănaru are un CV bogat: 20 de ani de carieră universitară, care se suprapun parţial cu funcţii în administraţia ieşeană, la Consiliul Judeţean, la Direcţia Regională de Finanţe şi în Primăria Iaşi, ca director general, respectiv administrator la Compania de Transport Public. Din primăvara anului trecut, este consilier superior la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Centrul Judeţean Neamţ.

Comentarii