FOTO: O banală ploaie de vară a paralizat traficul pe zeci de străzi

A plouat puţin mai mult de o oră: ce s-ar întâmpla dacă ar ploua aşa o zi întreagă?

sâmbătă, 25 mai 2019, 01:50
1 MIN

Prima ploaie mai „sănătoasă“ din sezonul cald a dat mari bătăi de cap unor şoferi ghinionişti din Iaşi, dar şi pietonilor pe care intemperiile de ieri după amiază i-au prins nepregătiţi, pe stradă. Aleea Tudor Neculai din zona CUG, de exemplu, s-a umplut de apă după ce sistemul de canalizare si-a aratat limitele.

Şi în Păcurari, strada Neculau, situată între Petru Poni şi Moara de Foc, a fost efectiv inundată, doar şoferii curajoşi încumetându-se ore bune după ploaie să treacă pe acolo. Probleme au fost pe mai multe străzi din cartierul Nicolina, dar şi în Bucium, unde un ieşean a cerut ajutorul autorităţilor după ce apa scursă de pe versant i-a inundat casa. Totodată, pentru zeci de minute, pasajele subterane din capăt Canta, Frumoasa şi Iorga-Mircea cel Bătrân au fost blocate.

Problemele din Iaşi pe astfel de ploi abundente au scos la iveală limitele sistemului de canalizare, foarte vechi, şi cel mai adesea înfundat, fiind de asemenea un motiv de dispută între primărie şi Consiliul Judeţean, care are în subordine ApaVital. ApaVital, care administrează sismul de scurgere, promite anual că schimbă conductele ce asigură canalizarea cu altele mai mari, dar capacitatea de acţiune a societăţii de apă este una limitată. 

Comentarii