FOTO Ultimele pregătiri pentru pelerinajul Sf. Parascheva, care va începe oficial mâine dimineață. Sute de oameni la moaște

vineri, 06 octombrie 2023, 09:10
1 MIN
 FOTO Ultimele pregătiri pentru pelerinajul Sf. Parascheva, care va începe oficial mâine dimineață. Sute de oameni la moaște

Sâmbătă dimineață, de la ora 06.00, va începe oficial pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva. Astăzi va fi împodobit baldachinul cu flori, aduse de familia Buștei de la București pentru al XX-lea an la rând.

Pe străzile din jurul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au început pregătirile pentru pelerinaj: dunt amenajate zonele de pe traseul pelerinilor cu balustrade și protecții de ploaie, dar străzile încă nu erau închise circulației auto la ora 10.00. Mitropolia a pregătit 10 butoaie cu câte 1.000 de litri de agheasmă mică, care vor fi umplute și resfințite pe parcursul pelerinajului.

Corturile pentru comercianții din spatele Mitropoliei au fost deja ridicate.

În dimineața zilei de vineri, 6  octombrie, circa 300 de oamenii așteptau să se închine la moaștele Sfintei Parascheva, aflate în continuare în interiorul Catedralei Mitropolitane. Zona centrală a orașului este plină de mașini cu numere din județele vecine, dar și zona Galațiului și a Brăilei.

Credincioșii care au vorbit cu "Ziarul de Iași" au explicat că vor să se închine înainte de începerea pelerinajului, iar o bună parte dintre ei se va întoarce și în zilele următoare. Mai ales, spun ei, că începutul și finalul pelerinajului sunt în zile de weekend.

Comentarii