(FOTO- VIDEO) A fost desluşit misterul din Turnul Goliei

sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 17:53
1 MIN

„Comorile Tarcăului”, dar şi secretele din iatacul Domniţei au putut fi descoperite astăzi în Turnul Goliei. Aici, în cadrul vernisajului „Comorile Tarcăului  pentru Domniţa din Turnul Goliei”, cei prezenţi au putut afla legenda din spatele turnului Mănăstirii Goliei, dar şi care sunt lucrurile care pot fi vizitate la Tarcău.

La evenimentul de astăzi, care a început de la ora 12.00, invitaţi speciali au fost un grup de elevi de la Şcoala din Tarcău, care au susţinut un spectacol de muzică şi dansuri populare.

Deschiderea oficială a expoziţiei a avut loc la primul etaj al turnului, expoziţia de obiecte tradiţionale putând fi vizitată la etajul al II-lea.

Legenda, explicată de către directorul muzeului, spune că boierul Ion Golăe ar fi zidit biserica pentru a o cuceri pe Ana, o frumoasă orfană care jurase că nu se va căsători decât cu acela capabil să construiască o clădire în care să se simtă în siguranţă. Ana dorea acest lucru, fiind traumatizată în momentul în care părinţii săi au fost ucişi, ea scăpând ca prin urechile acului după ce s-a ascuns sub o lespede de mormânt. Prin urmare logofătul Golia a construit acest turn, unde se spune că ar fi locuit alături de domniţă.

Expoziţia a fost organizată de către Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi, împreună cu Primăria Comunei Tarcău, judeţul Neamţ, şi Familia Dana şi Vlad Budăi, care au strâns sau au realizat cea mai mare parte a obiectelor expuse în cadrul expoziţiei.

Comentarii