Franța vrea să amâne alegerile regionale din martie 2021 pentru luna iunie

vineri, 13 noiembrie 2020, 20:44
1 MIN
 Franța vrea să amâne alegerile regionale din martie 2021 pentru luna iunie

Executivul francez va propune parlamentului amânarea alegerilor regionale şi departamentale din martie 2021 pentru luna iunie, din cauza incertitudinilor legate de criza sanitară, în baza unui raport publicat vineri.

„După ce a informat partidele politice şi grupurile parlamentare despre scenariul propu, prim-ministrul Jean Castex va depune la parlament în săptămânile imediat următoare un proiect de lege ce va propune acest nou calendar electoral şi condiţiile de organizare a acestor scrutine, pe baza propunerilor’ din acest raport, au comunicat serviciile premierului.

Acestea au precizat că executivul francez a comandat raportul pentru a încerca să obţină „cea mai mare adeziune posibilă”, după controversele care au însoţit desfăşurarea celor două tururi ale municipalelor în lunile martie şi iunie.

Reportarea unor alegeri este o decizie extrem de rară sub cea de-a V-a Republică Franceză. Cel mai recent caz a fost cel al amânării turului doi de scrutin al alegerilor municipale, de pe 22 martie pe 28 iunie, tot din cauza epidemiei.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii