Frig și ploi anunțate în România: 11 grade Celsius în Iași mai multe zile

joi, 12 octombrie 2023, 14:25
2 MIN
 Frig și ploi anunțate în România: 11 grade Celsius în Iași mai multe zile

În acest weekend temperaturile maxime vor depăși 20 de grade în toată țara și vor ajunge până spre 28 de grade în sud și în vest.Duminică seara, 15 octombrie, un front atmosferic rece intră în țara noastră dinspre nord-vest. 

Începând de luni, 16 octombrie, temperaturile scad puternic, mai ales în jumătatea de nord a țării, unde vor apărea și ploi, dar și intensificări puternice ale vântului la rafală.Luni, temperaturile vor atinge încă maxime de 20 de grade, în sud, în timp ce în vest și est sunt așteptate maxime de până la 12-14 grade, iar în centru de 10-12 grade. În zonele de munte, temperaturile maxime se vor încadra între 0-10 grade.

Lapoviță și ninsori la munteÎn zonele înalte de munte, sunt așteptate lapoviță și ninsori luni. Precipitațiile sunt așteptate în prima jumătate a săptămânii viitoare în zone extinse ale țării, potrivit meteoradar.ro.Temperaturile vor continua să scadă ușor în anumite zone ale țării până joi, însă se vor încadra în normalul acestei perioade."În ceea ce privește a doua jumătate a săptămânii următoare, scenariile sunt împărțite: modelul european de prognoză prevede momentan o scădere și mai puternică a temperaturilor, cu maxime de până la circa 7 grade, ce abia vor trece de pragul de îngheț în centrul și nordul țării, însoțite de precipitații abundente, sub formă de lapoviță și chiar posibile ninsori, pe alocuri.Modelul american de prognoză este mai optimist și prevede o reîntoarce a temperaturilor mai plăcute de toamnă”, mai scrie meteoradar.ro. 

Comentarii