Furau carduri, apoi le goleau cumpărând ţigări, deşi nu aveau PIN-urile

marți, 19 decembrie 2023, 22:58
2 MIN
 Furau carduri, apoi le goleau cumpărând ţigări, deşi nu aveau PIN-urile

Cinci ieşeni au căzut victime hoţilor de buzunare. Aceştia nu au vizat însă banii din portofele sau telefoanele, ci cardurile bancare, profitând de faptul că pentru achiziţiile mărunte nu este necesară autentificarea prin PIN.

În dimineaţa zilei de 8 ianuarie, Andrei Carp a urmărit-o pe Anamaria G. pe strada Milcov, în apropierea pasajului Alexandru cel Bun. A profitat de neatenţia femeii şi i-a sustras din rucsac portofelul. În decurs de 20 de minute, hoţul a folosit cardul în cinci rânduri, cumpărându-şi ţigări în valoare totală de 755 lei. Pe 13 ianuarie, pe şoseaua Naţională, Carp a furat portofelul din rucsacul Roxanei S. De această dată, Carp i-a dat cardul unui complice, Cosmin Corduneanu, care l-a folosit tot pentru a cumpăra ţigări, în valoare de 232 lei.

Cea mai rentabilă lovitură a fost dată de cei doi în dimineaţa zilei de 14 ianuarie, pe strada Muntenimii. Carp şi Corduneanu l-au urmărit pe Ioan P., iar în dreptul restaurantului Almita i-au sustras din borsetă portofelul în care avea carduri bancare şi 500 de lei. Ghinionul ieşeanului a fost că îşi notase pe o iconiţă din portofel PIN-ul unuia dintre carduri. Acest lucru le-a permis hoţilor să-i scoată din cont 4.500 de lei. La sfârşitul lui ianuarie, Carp a subtilizat portofelul din rucsacul Mirelei D. Hoţul s-a ales cu 350 de lei dar şi cu un card, pe care l-a folosit de mai multe ori în zona Nicolina. A cumpărat tot ţigări, în valoare de 800 de lei.

Acţiunile hoţilor au fost înregistrate de numeroase camere video aflate pe traseul urmat, ceea ce a uşurat identificarea lor. Carp va fi judecat separat, el fiind deja arestat în altă cauză, în Germania. Corduneanu şi-a recunoscut participarea la furturi, ceea ce i-a atras judecarea în procedură simplificată, cu o reducere a pedepsei. În plus, el s-a împăcat cu una dintre victime, căreia i-a achitat prejudiciul şi a făcut o ofertă de plată altei persoane vătămate. De asemenea, şi-a găsit un loc de muncă stabil, aspect care a fost reţinut în favoarea sa de către judecători, alături de lipsa antecedentelor penale. El a fost condamnat la un an, 10 luni şi 20 de zile de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru furt şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

Comentarii