G4media: Firma apropiată de triunghiul Negoiță – Docuz – Ciolacu, declarată câștigătoarea unui contract de 27 de milioane de euro, s-ar fi retras din procedura de licitație

marți, 19 decembrie 2023, 20:24
2 MIN
 G4media: Firma apropiată de triunghiul Negoiță – Docuz – Ciolacu, declarată câștigătoarea unui contract de 27 de milioane de euro, s-ar fi retras din procedura de licitație

Protagoniștii recentelor dezvăluiri G4Media.ro legate de modul de derulare a două afaceri din Sectorul 3, în centru fiind Sorina Docuz Stan, o apropiată a premierului Marcel Ciolacu, au început o operațiune de ștergere a urmelor. Site-uri și conturi pe Facebook și Instagram au fost închise, un număr de telefon a fost schimbat în portalul destinat achizițiilor publice, au avut loc modificări ale unor conturi de pe rețelele de socializare, scrie G4Media.

Un alt efect al acestor articole a fost acela că sora Sorinei, Cristina Arghir, a demisionat din funcția de membru al Consiliului de Administrație de la Loteria Română.

Poate cel mai important efect ar fi, însă, că societatea Gab Pavolux nu și-ar mai fi prelungit valabilitatea ofertei pe care a depus-o la Primăria Sectorului 3 pentru a prinde o parte dintr-un pot de 27 de milioane de euro.

La sfârșitul lunii noiembrie,G4Media.ro a dezvăluit că, în decurs de circa un an, Gab Pavolux SRL, o mică firmă din Buzău, cu cifre de afaceri 0 în perioada 2014-2021, a fost preluată de un fotomodel care trăiește în Dubai, după acest moment societatea închiriind de la Primăria Sectorului 3, în condiții suspecte, un restaurant de lux, placă turnantă pentru o afacere de zeci de milioane de lei provenită dintr-o licitație de furnizare de hrană pentru elevi organizată de aceeași Primărie.

Pentru a îndeplini una dintre condițiile de participare (cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani), Gab Pavolux a avut drept terț susținător o firmă de construcții patronată de omul de afaceri Mihai Rotaru, finanțator al PSD după ce Marcel Ciolacu a preluat, în 2020, prin alegeri, președinția acestei formațiuni politice.

Investigațiile G4Media.ro au mai arătat o multitudine de legături între Gab Pavolux, o altă societate, pe nume Look Outdoor, și membri ai unei familii Docuz, în special, surorile Sorina Stan și Cristina Arghir. Sorina Stan a fost soția actualului primar al Primăriei Sectorului 3, Robert Negoiță, multiple surse indicând-o, în prezent, drept un personaj extrem de apropiat de Marcel Ciolacu.

Pasate de către surorile Docuz unor rude, cu mulți angajați din Racovițeniul natal, ambele societăți au în comun faptul că, inițial, nu aveau activitate, iar după intrarea în sfera de influență a acestei familii au început să câștige contracte din bani publici.

Astfel, Look Outdoor, unde, inițial, a fost asociată Roxana Ilie, cea mai bună prietenă a Sorinei, și unde asociat majoritar este acum o verișoară a acesteia din Buzău, a reușit să-și crească cifra de afaceri de 835 de ori într-un an prin contracte atribuite de PSD pentru servicii de propagandă, banii provenind de la bugetul de stat. Oficial, Sorina Stan Docuz este director în această societate.

Comentarii