Gafă jenantă la BEC Iași: Au uitat de un candidat la funcția de primar al Iașului

marți, 25 august 2020, 14:36
1 MIN
 Gafă jenantă la BEC Iași: Au uitat de un candidat la funcția de primar al Iașului

Biroul electoral de circumscripție (BEC) Iași a fost nevoit să opereze o modificare în procesul-verbal de rămânere definitivă a candidaturilor după ce „Ziarul de Iași” a sesizat faptul că unul dintre candidați la funcția de primar, cu toate actele în regulă, nu figura pe listă.

În cursă s-au înscris 14 candidați, dar pe lista definitivă, stabilită ieri de BEC Iași și publicată astăzi pe site-ul Primăriei Iași, figurau doar 13 candidaturi, deși nu existaseră contestații în instanță la candidații pentru funcția de primar. În speță este vorba despre candidatul Partidului Ecologist Român (PER), Florin Anghel.

Am încercat să aflăm amănunte de la BEC Iași, dar președintele Monica Mihai (judecător) are telefonul închis (la fel ca în ultimele 10 zile), iar locțiitorul Adrian Mereuță (judecător) ne-a transmis că el nu este abilitat să furnizeze informații și ne-a direcționat în mod eronat la Biroul de presă al Primăriei: purtătorul de cuvânt al municipalității nu este în măsură să dea relații despre activitatea BEC Iași.

Ulterior, „Ziarul de Iași” i-a contactat pe șefii PER Iași pentru a afla motivul pentru care candidatul lor nu mai figurează pe listă. Aceștia s-au arătat surprinși, iar liderul PER Iași a mers la biroul electoral pentru explicații.

„Mulțumim că ne-ați spus, culmea astăzi este și ziua candidatului nostru, i-au pregătit un cadou. A fost o eroare materială, procesul-verbal se modifică, și va transmis din nou către Autoritatea Electorală Permanentă”, ne-a declarat șeful PER Iași, Igor Istrati.

Comentarii