Gata cu vacanţa în Copou!

luni, 17 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Gata cu vacanţa în Copou!

Politehnica se reuneşte în această seară. a reunire sunt aşteptaţi minimum trei jucători noi

 

 

 

Vacanţa Politehnicii Iaşi ia sfârşit astăzi. În cursul serii, noul antrenor, Mihai Teja, va conduce primul antrenament al echipei care pregăteşte sezonul 2019-2020 al Ligii I de fotbal. Lotul care va fi prezent la reunire se anunţă a fi subţire.

Politehnica a anunţat încă de la finele campionatului trecut că nu va mai conta pe nu mai puţin de 14 jucători: Qaka, Gardoş, Burlacu, Nascimento, Cioinac, Sanoh, Sin, Miño, Rus, Mihăescu, Petre, Garros, Gallego şi Enoh.

Qaka a fost vândut la Craiova pentru 150 000 de euro plus TVA, bani cu care va fi achitată mare parte din datoria de 160 000 de euro plus TVA pe care Poli o avea faţă de FCSB după revenirea albanezului în Copou. După împrumuturile pe jumătate de an, Gardoş şi Burlacu s-au întors la Craiova, iar Nascimento la Levski Sofia. Lui Cioinac i s-a reziliat contractul, iar doi dintre jucătorii aflaţi la finalul colaborării cu Poli, Sanoh şi Sin, au plecat la alte echipe: Gaz Metan Mediaş, respectiv Sepsi Sfântu Gheorghe. Lui Miño, Gallego, Mihăescu, Petre, Rus şi Garros nu li se vor mai prelungi înţelegerile, iar pentru acordul cu Enoh au fost demarate tratative de reziliere.

La capitolul noutăţi, până ieri nu era anunţat vreun nume spectaculos. Duminică erau aşteptaţi în Iaşi trei jucători, fotbalistul de bandă stângă Alexandru Negrea (21 ani) şi mijlocaşii centrali Florian Loshaj (23 ani) şi Alessio Carlone (23 ani).

Negrea este un sătmărean care a plecat în Germania în urmă cu zece ani, împreună cu familia, el crescând şi jucând la Augsburg. Jucătorul care poate rezolva unul din cele două posturi de fotbalist under 21 pe care echipele de primă ligă trebuie să le acopere  din vară a fost selecţionat de mai multe ori la naţionalele de juniori ale României.

Născut în fosta Iugoslavia, Loshaj (1,74 metri, FOTO), internaţional de tineret al Kosovo, care are şi cetăţenie belgiană, a crescut la juniorii lui Genk. Din Belgia a trecut, la seniori, în Olanda, în liga a doua, fiind legitimat la Maastricht (2016-2018) şi la Roda Kerkrade, în liga a doua, unde a bifat 53 de meciuri şi un gol.

Carlone (1,69 metri) este născut la Genk, unde s-a format ca fotbalist, neprinzând vreun meci la echipa de seniori. În 2016 a fost împrumutat la Den Bosch, în liga a doua olandeză, iar între 2017 şi 2019 a jucat la FC Eindhoven, tot în eşalonul secund. În acest an a mai fost legitimat la Patro Eisden, în liga a treia belgiană.

În această săptănmână se speră a fi rezolvat şi transferul internaţionalului basarabean Dinu Graur (25 ani; 1,75 metri), fundaşul dreapta al echipei Milsami Orhei. Totodată, vor fi căutate alte soluţii de întărire a lotului, care mai cuprinde foarte puţine certitudini. (Ovidiu MINEA)

Comentarii