De Business

Punem punctul pe știi

Gazele se vor scumpi. „Impactul asupra consumatorilor va fi semnificativ”

luni, 03 decembrie 2018, 15:36
1 MIN
 Gazele se vor scumpi. „Impactul asupra consumatorilor va fi semnificativ”

Schimbările propuse la regimul de taxare onshore analizate recent de Parlament vor afecta în egală măsură industria românească de extracţie şi prelucrare a gazelor naturale şi buzunarele consumatorilor de energie, afirmă reprezentanţii Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA).

ROPEPCA estimează un risc crescut pentru scumpirea gazelor naturale în condiţiile descurajării investiţiilor pe fondul accelerării declinului natural al producţiei.

"Riscul creşterii preţului gazului natural pe piaţa din România ca o consecinţă a amendamentelor fiscale propuse este considerabil. Întrucât investiţiile viitoare sunt descurajate, rata de declin natural al producţiei va accelera iar, într-un mediu cu cerere anticipată stabilă, volumele diminuate ale producţiei interne vor conduce la inflaţie şi la diminuarea puterii de cumpărare. Impactul asupra consumatorilor vulnerabili va fi semnificativ, întrucât această categorie este deja afectată de creşterea ponderii cheltuielilor cu încălzirea în bugetul total al gospodăriei", se mai arată în comunicat.

realitatea.net

Comentarii