Ghinion la tendonul lui Ahile

luni, 12 august 2019, 01:43
4 MIN
 Ghinion la tendonul lui Ahile

Simona Halep a abandonat în sferturile de finală la Toronto, în faţa Mariei Bouzkova, după un set pierdut. Canadianca Bianca Andreescu a câştigat turneul, după ce Serena Williams s-a retras la scorul de 1-3 în primul set al finalei

 

 

Simona Halep a abandonat, la Toronto, meciul cu Marie Bouzkova (Cehia, 91 WTA), din sferturi de la Rogers Cup, din cauza unei accidentări la tendon. După 20 de minute, Halep era condusă cu 4-0 în primul set însă a reuşit să egaleze, dar a pierdut setul cu 4-6, după 46 de minute. Decizia Simonei a venit după un prim set greu, în care Marie Bouzkova a reuşit să o surprindă cu execuţii tari spre dreapta româncei şi câteva ruperi de ritm eficiente. Jucătoarea cehă a condus cu 4-0, însă Simona a reuşit să egaleze, dar a cedat în final. “Am avut probleme la tendonul lui Ahile încă de la primul meci aici. Astăzi am simţit asta mai mult, de aceea am decis să abandonez”, a spus Halep. La rândul ei, Marie Bouzkova a spus că îi pare rău că fostul lider WTA a trebuit să abandoneze. “Îmi pare foarte rău că Simona a fost nevoită să abandoneze, a fost un privilegiu să fiu cu ea pe teren, chiar şi pentru un set, şi mi-a plăcut. (…) Încerc să fac tot ce pot mai bine. A fost mereu visul meu să joc împotriva Serenei, astfel că mâine visul meu va deveni realitate”, a spus Bouzkova pe teren, după meciul cu Halep.

Finala turneului se joacă între americanca Serena Williams (10 WTA) şi canadianca de origine română Bianca Andreescu (27 WTA). În sferturi, Serena a câştigat mult-aşteptata dispută cu japoneza Naomi Osaka, revenită în fruntea topului mondial, scor 6-3, 6-4 în 76 de minute. În aceeaşi fază. Bianca Andreescu a obţinut o victorie fabuloasă în faţa numărului 3 mondial, Karolina Pliskova, după un meci de două ore fără zece minute, scor 6-0, 2-6, 4-6. În semifinală, în faţa Biancăi a apărut o altă jucătoare din noul val, americanca de origine rusă Sofia Kenin (29) care a învins şi ea o favorită, Elina Svitolina, numărul 7 mondial, scor 7-6. 6-4, într-o oră şi 45 de minute.

În semifinale, Serena Williams a avut mari emoţii cu Bouzkova, după ce a pierdut primul set cu 1-6, dar a completat scorul cu 6-3, 6-3, într-un meci care a durat o oră şi 48 de minute. Bianca a învins-o pe Kenin cu 6-4, 7-6, dar meciul a fost mai lung decât al Serenei (două ore şi 11 minute).Finala competiţiei a fost foarte scurtă: la scorul de 3-1 pentru Bianca Andreescu, Serena s-a oprit brusc şi a abandonat.

*În turneul din seria Masters 1000 de la Montreal, dotat tot cu Rogers Cup, a avut parte de o semifinală complet rusească, între Daniil Medvedev (9ATP) şi Karen Hacianov (8 ATP). A câştigat primul cu 6-1, 7-6 şi Medvedev este în finală cu Rafael Nafal, care a beneficiat în semifinale de abandoul francezului Gaël Monfils

 

Urmează Cincinnarti. Joacă Simona?

Simona Halep este înscrisă la turneul următor, de la Cincinnati şi speră să participe, în ciuda accidentării: „Se pare că voi juca miercuri, am timp să mă recuperez, voi merge la doctor mâine, când ajung acolo. Voi face investigaţii, dar şi un tratament destul de bun şi de puternic, pentru picior. Vom vedea, nu ştiu ce să vă spun acum”, a spus Halep, care are de apărat 585 de puncte la Cincinnati. Anul trecut Simona a ajuns până în finală, pe care a pierdut-o în faţa lui Kiki Bertens, scor 6-2, 6-7, 2-6. Jucătoarea română a fost programată direct în turul II şi va evolua cu învingătoarea din meciul dintre rusoaica Ekaterina Aleksandrova (48 WTA) şi spaniola Carla Suarez (26). Halep şi Aleksandrova, nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA. În întâlnirile cu Suarez , Halep conduce cu scorul de 7-5. Simona a jucat de trei ori finala la Cincinatti şi a pierdut de fiecare dată.

În primul tur de calificări, Mihaela Buzărnescu (127) a fost învinsă cu scorul de 3-6, 6-7, o oră şi 36 de minute de joc, de către americanca Jessica Pegula (55 WTA).

În varianta ATP a turneului, Marius Copil (88 ATP) a pierdut fără drept de apel, scor 2-6, 2-6 în faţa spaniolului Pablo Carreño (50 ATP).

 

Comentarii