Goana după echipament didactic digital continuă

marți, 31 august 2021, 01:50
1 MIN
 Goana după echipament didactic digital continuă

În pragul începerii anului şcolar, încă trei comune ieşene se pregătesc pentru o eventuală revenire la învăţământul de la distanţă. 

În toate cazurile, banii vin de la Comisia Europeană prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia informaţiei şi Comunicaţiilor.

Astfel, comuna Gropniţa urmează să achiziţioneze 379 de tablete cu acces la internet pentru următorii doi ani, 29 de table interactive şi tot atâtea camere web, precum şi 35 de laptopuri, toate pornind de la suma de 887 de mii de lei. Termen pentru depunerea ofertelor: 13 septembrie.

Comuna Strunga are termen de înscriere la licitaţie 8 septembrie. Procedura menţionează Şcoala gimnazială Mădârjac din cauza vitezei copy/paste, dar cantităţile sunt pentru Strunga: 286 de tablete cu acces la internet pe 2 ani, tot atâtea sisteme de management dispozitive, 32 de laptopuri, 17 camere web şi tot atâtea proiectoare etc. Suma alocată este de 447,5 mii de lei.

Şcoala gimnazială Mădârjac va cheltui 387 de mii de lei pentru 205 tablete pentru uz şcolar cu abonament la internet pentru doi ani, 24 de laptopuri pentru cadrele didactice, 16 camere web, 16 ecrane de proiecţie şi 16 proiectoare etc. În această procedură, termenul limită de înscriere este 6 septembrie.

Comentarii