Granturi pentru tinerii cercetători, finanţate de Universitatea Tehnică

marți, 22 mai 2018, 01:57
2 MIN
 Granturi pentru tinerii cercetători, finanţate de Universitatea Tehnică

Tinerii cercetători de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) vor beneficia de granturi interne oferite de instituţia de învăţământ superior din fonduri proprii.

Astfel, 11 dintre proiectele depuse de către aceştia la competiţia naţională de granturi desfăşurată de Uniunea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), care au fost evaluate cu punctaj eligibil de peste 80 de puncte, dar nu au fost finanţate, vor beneficia de fi­nanţare din partea TUIASI în valoare de 10.000 lei. Gran­turile interne ale TUIASI sunt acum în etapa de contractare, data de începere a activităţii propriu-zise fiind 1 iunie.

„Chiar dacă finanţarea nu este foarte mare, considerăm că schema de granturi interne TUIASI constituie, pentru tinerii noştri colegi, o oportunitate de a acumula experienţă în ma­nagementul proiectelor şi de a iniţia cercetări în domeniul lor de interes. Activitatea de cercetare desfăşurată de fiecare echipă trebuie să se finalizeze cu cel puţin câte o lucrare pu­blicată în reviste indexate ISI cu factor de impact“, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare la TUIASI.

Pe lângă finanţarea oferită de către TUIASI, tinerii cercetători mai au şansa de a participa şi la o competiţie naţională de granturi de cercetare care va fi organizată la nivelul Alianţei Române a Universităţilor Tehnice (ARUT), primele astfel de finanţări pentru tineri cercetători oferite de un consorţiu. Prin acest program, fiecare universitate membră ARUT va acorda câte un grant pe fiecare domeniu de specializare ştiinţifică.

Valoarea unui grant reprezintă echivalentul a 10.000 de euro, pentru acest an Universitatea Tehnică din Iaşi urmând să finanţeze din venituri proprii patru granturi. Granturile ARUT şi cele TUIASI se adresează exclusiv personalului didactic şi de cercetare angajat pe perioadă nedeterminată sau determinată la universitate.

Comentarii