Greşeala procurorului: un contrabandist a primit înapoi 180 de pachete Kent

sâmbătă, 10 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Greşeala procurorului: un contrabandist a primit înapoi 180 de pachete Kent

Un contrabandist îşi va primi înapoi ţigările confiscate. Procurorii au uitat să facă formele de confiscare a întregii cantităţi, iar când au revenit, deja era târziu.

C.C.L. fusese cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni asimilate celei de contrabandă. Cele 20 de pachete de ţigări King şi 180 de pachete de Kent cu timbru de acciz moldovenesc găsite asupra sa fuseseră depuse la biroul vamal de frontieră de la Aeroport pe durata cercetărilor. În cele din urmă, în august 2020, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie au decis renunţarea la urmărirea penală, înaintând această propunere judecătorului de cameră preliminară. C.C.L. urma să fie lăsat în pace, dar procurorii au cerut totuşi confiscarea mărfii aduse ilegal în ţară. Judecătorul a fost de acord cu ce i se ceruse: renunţarea la urmărirea penală a lui C.C.L. şi confiscarea a 20 de pachete de ţigări King.

Solicitarea Parchetului nu făcea referire şi la ţigările Kent. O solicitare în acest sens a fost trimisă de Autoritatea Vamală în luna mai. Ea menţiona că din eroare dosarul fusese înaintat fără ca ordonanţa procurorului să cuprindă dispoziţiile necesare pentru confiscare.

Solicitarea a fost analizată de magistraţii Judecătoriei, care au decis însă respingerea ei. Motivul era simplu: se discutase deja confiscarea mărfii contrabandistului. Ca urmare, cele 180 de pachete de Kent urmează să fie înapoiate lui C.C.L. Decizia Judecătoriei a fost contestată de Autoritatea Vamală. Tribunalul urmează să stabilească săptămâna viitoare dacă ţigările vor fi totuşi confiscate. 

Comentarii