Groapa de gunoi a oraşului a Clujului: Pata Rât

sâmbătă, 02 martie 2024, 10:19
2 MIN
 Groapa de gunoi a oraşului a Clujului: Pata Rât

Despre Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului, nu se poate vorbi fără imagini. Pentru că despre pata şi cruzimea socială, eroarea administrativă şi bomba ecologică pe firma Clujului, imaginile vorbesc singure. Ţipă, de fapt. De suferinţă şi mizerie.

Acest fotoreportaj spune povestea unei încercări nebuneşti a unui ONG format din trei fete curajoase de a porni cu tratamentul pentru o plagă, din rana însăşi. Din epicentrul bolii. Din iad. Plaga este problema câinilor fără stăpân. Rana este locul unde se nasc, se abandonează, trăiesc, se înmulţesc necontrolat câinii care ajung apoi oriunde şi de oriunde în Cluj Napoca. Cei care nu ies din Pata Rât, mor în chinuri, de cele mai multe ori inimaginabile.

ONG-ul este TAC.social. Curaj ca al celor trei fete care îl formează veţi găsi mai rar în România. În perioada 19-27 septembrie a avut loc cea de-a treia campanie de sterilizare a câinilor din Pata Rât #TAC.social #LindaPataRât. Fapte, cifre: 2 gropi de gunoi, 10 ani, 1 procedură de infringement, gunoi adus din toată metropola Clujului. 

La 2 km de Cluj Napoca, de centru, se află groapa de gunoi a oraşului şi judeţului. De fapt se află gropile de gunoi. Locul se numeşte Pata Rât. Groapa veche, care ar fi trebuit să nu mai fie folosită de acum vreo 10 ani, dar a fost constant şi neconform cu nici un standard umplută, de fapt transformată într-un munte de gunoi nesortat, netratat, ars adesea, lăsat să se descompună şi adune fără nici cea mai mică jenă sau încercare de acţiune, de gestionare. De către RADP, instituţia primăriei care gestionează pe bani mulţi această direcţie de administraţie crucială a unui oraş. Salubritatea.

Vezi mai multe detalii pe mediaquality.ro

Comentarii