Groază sau dotări noi în şcoli? Scheletul din laboratorul de biologie a fost văzut la bufet!

vineri, 17 septembrie 2021, 17:46
1 MIN
 Groază sau dotări noi în şcoli? Scheletul din laboratorul de biologie a fost văzut la bufet!

* Au trecut patru zile din noul an şcolar, deci putem trage concluzii despre, vorba aia, ce şi cum: am aflat că laboratorul de biologie al şcolii din Mahmuri a primit materiale didactice noi, iar profesorii au fost foarte mândri de reptilele din borcane, conservate în formol. Sătenii cu mai puţin drag de învăţătură n-au fost mândri, ci doar mulţumiţi, când şi-au dat seama ca formolul se poate dilua cu apă minerală sau cola. Reptilele rămase acum în aer liber au fost vârâte, provizoriu, în frigiderul şcolii, însă cineva (se bănuieşte că ar fi tanti Marcela, femeia de serviciu) a tăiat în fiecare seară felii din ele şi le-a dus acasă. Din laboratorul de ştiinţe ale naturii a dispărut şi scheletul cel nou; unii localnici povestesc că l-ar fi văzut stând aşezat pe un scaun, la bufetul comunal, cu o bere în faţă, dar nu bagă mâna în foc că ar fi fost el: "Poate era Săndel, că şi el e la fel de costeliv!", spune o săteancă. Aceeaşi şcoală a primit şi substanţe pentru laboratorul de chimie, cu care elevii să facă experienţe; până în acest moment, elevii n-au făcut experienţe, ci pocnitori. Geamurile sparte vor fi înlocuite poimâine.

* Unii primari vor să ajute, după puterile lor, instituţiile de învăţământ din localităţile pe care le conduc şi încearcă să ofere şcolarilor nu neapărat un cornuleţ şi un pahar de lapte pe zi, ci alimente cât mai variate, cu un conţinut cât mai mare de vitamine şi de compuşi buni pentru organismele lor fragede. De exemplu, edilul din Consumatori a adus copiilor, în prima zi, prune proaspete, pe care cei mici le-au mâncat cu iaurt şi s-au stricat la burtă; începând din ziua următoare, micuţii au primit tot prune, însă la bidon, câte un păhăruţ fiecare. Edilul din Machitori a procedat cam la fel cu copiii din localitate, dar în loc de prune a folosit, în prima zi, struguri, apoi a trecut pe demisec.

* Elevii Şcolii Generale din Puturoşi au primit, în prima zi, cornuleţe; până la sfârşitul orelor ei au strecurat prin acestea tot spirtul pus la baie, pentru dezinfectat mânuţele. Colegii lor, elevi ai şcolii din Anemici, n-au primit cornuleţe, fiindcă domnul director, cu gândul la sezonul friguros care se apropie, a preferat să dăruiască fiecărui şcolar, spre bucuria părinţilor, câte o pufoaică groasă.

Comentarii