Grup de profesori ieşeni la Florenţa, iniţiaţi de o formatoare din SUA în comunicare asertivă

marți, 11 aprilie 2023, 22:59
1 MIN
 Grup de profesori ieşeni la Florenţa, iniţiaţi de o formatoare din SUA în comunicare asertivă

Patru profesori şi un inspector şcolar din judeţul Iaşi au participat la cel de-al treilea program de formare „Empowered teachers: Rediscover your motivation and energy”. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului Erasmus+ „Consorţiu local pentru educaţie de calitate”, coordonat de Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi.

Timp de 5 zile, prin însuşirea unor cunoştinţe teoretice, dublate de exerciţii practico-aplicative, cadrele didactice şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare şi inteligenţa emoţională. Totodată, şi-au îmbunătăţit competenţele de comunicare asertivă, dobândind o perspectivă îmbunătăţită asupra atitudinii şi stării elevilor.

Formatoarea de origine americană Susan Galliano i-a învăţat pe profesorii români cum să creeze o punte între lucrurile pe care le pot schimba şi cele pe care nu le pot controla, obţinând în final o motivaţie reînnoită, o mentalitate bazată pe succes şi un sentiment crescut de stimă de sine. Reperele teoretice au avut în centru conceptul de inteligenţã emoţională. Partea practică a cursului a constat în exersarea unor tehnici de trăire conştientă a prezentului, prin care participanţii au învăţat cum să se detaşeze de problemele trecutului, dar şi de anxietatea viitorului, trăind ancoraţi în prezent.

Partea culturală a constat într-un tur ghidat în centrul istoric al Florenţei. Participanţii au avut oportunitatea de a parcurge un itinerar inedit, în locurile reprezentative, încărcate de artă şi istorie ale oraşului renaşterii italiene.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii