Noi donatori, ieri, în campania „Ghetuţe, fulare şi mănuşi“ pentru piticii din satul Scoposeni

Hai să-i ajutăm pe aceşti copii să se bucure de Crăciun. Orice sumă de bani ajută enorm!

miercuri, 05 decembrie 2018, 02:50
4 MIN

Ziua de ieri a adus noi ieşeni darnici la uşa redacţiei, impresionaţi de dramele şi nevoile familiilor cu copii mici din satul Scoposeni, Gorban. Deputatul Petru Movilă a donat 1.000 de lei, o pensionară ne-a înmânat 500 de lei, iar un anonim, 200 de lei. Aceste donaţii se adaugă celor din prima zi a campaniei. Dacă vreţi să îi ajutaţi pe aceşti copii cărora le e şi frică să viseze la Moş Crăciun, nu ezitaţi: orice sumă de bani le este acestora de folos!

Campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“, prin care dorim să-i ajutăm pe copiii de la şcoala din Scoposeni să aibă Sărbătorile de iarnă mai frumoase, merge mai departe. Cei 82 de elevi care învaţă aici reuşesc încă să zâmbească, reuşesc încă să viseze la daruri şi la vizita lui Moş Crăciun, de care le-am vorbit pe larg, dar misterios, săptămâna trecută. Puţini dintre părinţii acestora îşi permit însă să le facă acestora cadouri, iar brad de Crăciun văd doar la şcoală, în sala de clasă, sau prin ferestrele puţinilor colegi mai înstăriţi. Acasă se descurcă cum pot, iar pacheţelele cu cornuri şi lapte făcute de învăţători atunci când lipsesc colegi de clasă le împart cu fraţii lor mai mici. Asemeni tuturor copiilor, şi-ar dori tablete sau telefoane, dar lasă capul în jos, iar în priviri li se citeşte tristeţea atunci când îşi dau seama că masa de a doua zi, încălţările sau hainele de iarnă sunt cele care au prioritate.

Cum putem să-i ajutăm

Cei care doresc să pună umărul în această campanie, cu orice sumă de bani, fie ea mai mică sau mai mare, sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga, nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, chiar şi prin fax. A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Gorban, de care aparţine şcoala din Scoposeni, contul fiind RO45BRDE240SV17849002400, titular cont „Şcoala Gimnazială Gorban“. Din banii strânşi, „Ziarul de Iaşi“, împreună cu reprezentanţii şcolii, va cumpăra ghetuţe, fulare şi mănuşi. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, ele vor fi donate şcolii pentru achiziţia de materiale didactice necesare.

S-au alăturat campaniei

Alături de Campania de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“ s-a alăturat şi deputatul PMP Petru Movilă. Omul politic a donat suma de 1.000 de lei pentru ghetuţele, fularele şi căciuliţele copiilor de la şcoala din Scoposeni. „Fac acest lucru cu drag, cu mult suflet, şi mă implic în campa­nii umanitare tot timpul anului, nu doar acum. Cu toate acestea, în preajma Sărbătorilor Pas­cale şi a Sărbătorilor de Crăciun, aceste gesturi au o încărcătură generală mai puternică, mai mulţi oameni se implică, iar spiritul sărbătorilor se vede mult mai bine, şi în suflet, dar şi prin cadourile pe care noi le facem celor care au puţine posibilităţi. Cu toate acestea, ceea ce facem noi trebuie să completeze ceea ce face statul, fie că vorbim de Guvern sau de administraţiile locale. Aştept ca tot mai mulţi oameni să se implice în a susţine persoanele necăjite, pe cei care merită, şi asta tot timpul anului, nu doar în preajma sărbătorilor, pentru că suferin­ţa lor şi nevoile lor nu se manifestă doar acum“

De asemenea, ieşeanca Adriana Săvescu, pensionară, a donat suma de 500 de lei. Adriana Săvescu a mai participat la campaniile de Crăciun organizate de „Ziarul de Iaşi“ în ultimii ani. Nu se poate deplasa, şi nu a mai ieşit din casă de mai bine de trei ani, însă încearcă să ajute, din puţinul ei, cât mai multe campanii dedicate copiilor. „Nu am avut parte de copilul meu, aşa că încerc să-i ajut pe ai altora“, a mărturisit femeia, atunci când ne-am deplasat la domiciliul ei. Un alt ieşean, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a donat suma de 200 de lei pentru darurile de Crăciun care vor ajunge la copiii din Scoposeni.

Lista onorabilă a donatorilor

* Petru Movilă – 1.000 de lei

* Adriana Săvescu (pensionar) – 500 de lei

* Anonim – 200 de lei

* USLIP Iaşi – 82 cutii de bomboane

* Viorel Blăjuţ – 3.000 de lei

* Marian Şerbescu – 500 de lei

FOTO: Dan LUCA

Comentarii