HANDBAL – Fetele n-au cu cine juca, băieţii de la Politehnica ard gazul de pomană

marți, 06 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 HANDBAL – Fetele n-au cu cine juca, băieţii de la Politehnica ard gazul de pomană

Aşa cum era de aşteptat, echipa de handbal feminin CSM Iaşi 2020 s-a impus lejer la Roman, în faţa modestei echipei locale CSM, într-o partidă disputată în cadrul etapei a IX-a a ultimului eşalon intern. Formaţia antrenată de Marius Dănuleţ, Daniel Bura şi Macrina Tomuleac s-a impus cu 32-18 (16-5) şi a acumulat 21 de puncte din opt meciuri. 

Profitând de faptul că singura echipă mai de Doamne-ajută din Seria B, CSM Galaţi, care a câştigat tot până acum, are un meci mai puţin disputat, Iaşi este pe primul loc al clasamentului, graţie golaverajului. După singurele echipe cu pretenţii de promovare din serie se află CSM Roman (15 puncte din 8 meciuri), CSM Făgăraş (12 puncte din 8 meciuri), CSM Bacău (9 puncte din 8 meciuri), HCF Piatra Neamţ (3 puncte din 7 meciuri) şi Ştiinţa Bacău (0 puncte din 8 meciuri).

În etapa viitoare, CSM Iaşi 2020 va primi vizita grupării din Piatra Neamţ, site-ul Federaţiei Române de Handbal neanunţând până ieri la prânz ora de start a confruntării care ar trebui să se joace duminică.

Reamintim, în Divizia A de handbal feminin sunt trei serii de câte şapte echipe. La finalul sezonului regulat, primele opt formaţii se vor bate pentru promovare.

La handbal masculin, Politehnica Iaşi, care a ratat calificarea în prima grupă valorică a ultimei divizii, va juca de amorul artei în faza a doua a campionatului, într-o grupă fără vreo miză, alături de CSU Piteşti şi CSU Galaţi. Pietricica Piatra Neamţ a anunţat că nu se înscrie într-o grupă fără miză.

Mai trebuie precizat şi că în prima grupă valorică, în care se va da lupta pentru promovarea în Liga Naţională, s-au înscris doar şapte echipe din cele opt care aveau dreptul. Primul meci al echipei antrenate de Florin Spiridon va avea loc sâmbătă, acasă, cu trupa gălăţeană. 

Comentarii