HANDBAL: O ruşine cât Primăria de mare. Burduşit de bani, clubul municipalităţii a fost bătut de 11 junioare!

luni, 20 martie 2023, 02:50
3 MIN
 HANDBAL: O ruşine cât Primăria de mare. Burduşit de bani, clubul municipalităţii a fost bătut de 11 junioare!

CSM Iaşi 2020 s-a făcut din nou de ruşine în ultimul eşalon de handbal feminin intern. Vineri, într-un duel din etapa a XVI-a, formaţia care a anunţat că va consuma într-un an 350.000 de euro din banii ieşenilor a pierdut, incredibil, 24-25, la Bacău, în faţa modestei grupări locale, CSM. Gazdele au avut pe foaia de joc nu mai puţin de 11 junioare, opt dintre acestea intrând pe teren! Iar dacă mai amintim că sportivele din Bacău primesc salarii lunare de câteva sute de lei, multe fiind de zece ori mai mici decât câteva dintre cele oferite la Iaşi, unde activează destule jucătoare rutinate, tabloul dezastrului este complet.

Mai trebuie precizat că pe banca grupării Primăriei Iaşi a stat, conform site-ului handbalmania.ro, antrenorul Gheorghe Irimescu (foto, în picioare, dând indicaţii). Asta deşi pe canalul oficial al clubului condus de Vladimir Danilov, chiar şi în ziua meciului s-a anunţat că tehnicieni sunt Daniel Bura (foto, pe bancă) şi Macrina Tomuleac, cu care s-a pornit la drum vara trecută.

Este un nou gest nelalocul lui existent la opacul club al municipalităţii locale, care a călcat strâmb încă de când s-a lansat.

Irimescu a fost în umbra CSM Iaşi 2020 de mult timp, fostul internaţional fiind văzut în tribună, lângă Danilov, şi la un alt duel derulat la Bacău, în decembrie anul trecut, când Iaşi a pierdut (şi) în Cupa României. Alibiul de atunci, că pe CSM 2020 nu a interesat-o Cupa, nu a mai funcţionat însă vineri…

Neaşteptatul eşec din urbea lui Bacovia a complicat serios calculele pentru calificarea în faza următoare a Diviziei A, în care vor participa primele două clasate din cele trei serii şi două cluburi de pe locurile III.

În clasamentul la zi al Seriei B, CSM Iaşi 2020 este pe locul III, cu 33 de puncte, trei mai puţine decât CNE Sfântu Gheorghe şi 15 în spatele liderului, Corona Braşov. Pe IV şi V sunt CSM Bacău, cu 30 de puncte şi CSM Roman, cu 28. Cum gruparea din Sfântu Gheorghe nu are drept de promovare, lupta pentru locul III, care asigură calificarea indiferent de ce se întâmplă în celelalte serii, se dă între Iaşi, Bacău şi Roman. Ţinând cont de faptul că rezultatele echipelor care nu au viză pentru Liga Naţională (în această categorie intră şi CSM Galaţi II) nu se iau în calcul la final, situaţia nu avantajează pe Iaşi. Asta pentru că CSM 2020 va pierde nouă puncte, cucerite în duelurile cu Sfântu Gheorghe (trei) şi Galaţi, Roman doar patru (a bătut şi a remizat cu Galaţi, a pierdut de două ori cu Sfântu Gheorghe), iar Bacău (o singură victorie cu Galaţi) – trei.

Drept urmare, clasamentul actual al celor trei cluburi ar fi: 1. Bacău: 27 puncte (golaveraj 348-333) – 13 meciuri; 2. Roman: 24 puncte (368-322) – 12 meciuri; 3. Iaşi: 24 puncte (333-302) – 12 meciuri.

Băcăuancele vor pierde însă, aproape sigur, în ultimele două etape, la Sfântu Gheorghe (rezultat care nu va conta) şi acasă, cu Corona. Iaşi va obţine sigur trei puncte runda viitoare, sâmbătă, acasă, cu „lanterna”, Ştiinţa Bacău, prima şansă în această săptămână având şi echipa din Roman în disputa de la Piatra Neamţ.

Astfel, totul se va decide în ultima etapă, programată pe 26 aprilie, după duelul dintre CSM Roman şi CSM Iaşi 2020. Nu trebuie omis că unele surse avansează faptul că o remiză la Roman ar putea asigura calificarea ambelor formaţii amintite în primele opt grupări din eşalonul secund.

 

 

Comentarii