HANDBAL: Politehnica a brevetat o reţetă ciudată: de alungare a spectatorilor din tribune

joi, 15 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 HANDBAL: Politehnica a brevetat o reţetă ciudată: de alungare a spectatorilor din tribune

După cum v-am informat, echipa de handbal masculin Politehnica a ratat calificarea în play-off-ul ultimului eşalon intern, în care au avut dreptul să se înscrie patru din cele şapte echipe din Seria B rămase în competiţie. 

Drept urmare, echipa antrenată de Florin Spiridon participă în faza a doua a campionatului într-un turneu în care se arde gazul de pomană, fără echipe care să retrogradeze. Privaţi de spectacole sportive de calitate din cauza aridului peisaj local, puţinii microbişti locali care ar mai fi putut pierde timpul pentru a asista la un meci de handbal dintr-o astfel de competiţie au fost însă alungaţi, practic, de programarea de neînţeles a disputei contra CSU Galaţi, din prima rundă a fazei a doua.

Duelul cu dunărenii din Polivalenta locală, câştigat de gazde cu 25-22 (12-12), s-a jucat în aceeaşi zi şi la  aceeaşi oră cu partida de fotbal dintre Poli şi FC Voluntari! Acest episod nu este singular, şi în trecut Politehnica punându-şi meciurile peste cele ale echipei de fotbal sau de handbal feminin.

În etapa următoare, Poli va juca pe 24 februarie, tot acasă, cu piteştenii de la CSU.

La fete, meciurile sunt mai uşoare ca antrenamentele

La handbal feminin, răsfăţata echipă a Primăriei locale, CSM Iaşi 2020, care are un buget uriaş, s-a confruntat, tot în ultimul eşalon, cu o altă grupare care face figuraţie, HCF Piatra Neamţ. Aşa cum era de aşteptat, echipa antrenată de Marius Dănuleţ, Daniel Bura şi Macrina Tomuleac s-a impus la scor, 39-20 (22-7).

Clasamentul Seriei B a Diviziei A arată astfel: 1. Iaşi (8 victorii, 1 înfrângere); 2. Galaţi (8 v, 0 î); 3. Roman (6 v, 3 î); 4. Făgăraş (4 v, 5 î); 5. CSM Bacău (3 v, 5 î); 6 Piatra Neamţ (1 v, 7 î); 7. Ştiinţa Bacău (0 v, 9 î).

Următorul meci oficial al CSM Iaşi 2020, care va sta în runda a XI-a, va avea loc peste mai bine de o lună, pe 17 martie, la Făgăraş, lucru care confirmă „seriozitatea” campionatului.

Reamintim, în Liga Naţională promovează direct două echipe. Alte două formaţii din Divizia A, unde joacă 21 de cluburi, împărţite în trei serii, vor juca baraje cu ocupantele locurilor XI şi XII din elită. Numele grupărilor care se vor bate pentru promovare se va alege dintre primele opt de la finalul sezonului regulat. 

Comentarii